VIDEO: Soundtrack filmu KAREL vychádza 1. októbra na 2CD, 3LP i digitáln

NETKY.SK • 24 September 2021, 15:30 • 2 min
VIDEO: Soundtrack filmu KAREL vychádza 1. októbra na 2CD, 3LP i digitáln

BRATISLAVA - Jeden z najočakávanejších českých filmov, dokument režisérky Olgy Malířovej Špátovej Karel, konečne vstúpi 7. októbra 2021 do kín. V ten istý deň vyjde zároveň vo vydavateľstve Supraphon i soundtrack v podobe CD dvojalbumu, LP trojalbumu a v digitálnych formátoch. Soundtrack zahŕňa maximum piesní obsiahnutých vo filme a skladby vkladá do nových súvislostí daných podobou životopisného dokumentu.

slovakia

left justify in out

Smutné roky bez Karla Gotta pripomína nový dokumentárny film kameramana Jana Malířa a režisérky Olgy Malířovej Špátovej. Sedem hodín už zostrihaného materiálu premenili na dvojhodinový záznam všetkých etáp života legendárneho speváka so špeciálnou pozornosťou venovanou jeho posledným rokom.
 

 

Emocionálne silná obrazová výpoveď je, samozrejme, plná maestrovej hudby. Zrodil sa preto nápad ponúknuť fanúšikom tiež spomienku v podobe albumov 2CD/3LP, ktoré zahŕňajú maximum piesní z filmu. Na jednej strane tvorcovia snímky logicky využili množstvo najväčších hitov Karla Gotta; spevákov život i kariéra zahŕňajú však tiež množstvo skladieb inak dôležitých, naspievaných v nemčine alebo potrebne dopĺňajúcich dej filmu. Vznikol tak pestrý súbor viac než 40 chronologicky zoradených trackov bezkonkurenčne najobľúbenejšieho speváka v histórii českej hudby.

 

img

 

Výnimočný titul vychádza v obale s grafikou filmového plagátu. Súčasťou obalu je obsiahly booklet naplnený historickými fotografiami, reportážnymi snímkami z natáčania i osobnými spomienkami režisérky Olgy Malířovej Špátovej a spevákovej manželky Ivany. Ide o cenný príspevok do ohromujúcej diskografie Karla Gotta - príspevok v súvislostiach vzniku jedinečný a neporovnateľný s bežnými kompiláciami.

 

 

Karel pristupoval k natáčaniu s úplným pokojom a nechal sa točiť i v situáciách, s ktorými by 10 rokov dozadu len ťažko súhlasil. Chcel, aby bol jeho príbeh pravdivý. Ešte v septembri, niekoľko týždňov pred smrťou, vyberali spoločne s Olgou hudbu do filmu. Prechádzali spolu zoznam jeho skladieb a starostlivo zvažovali každú pieseň. Tvorivosť a túžba všetko dotiahnuť do zdarného konca ho držali nad vodou. Záležalo mu na tom, aby film i kniha boli jeho životnými dielami. Aby boli zachytené jeho úspechy nielen u nás, ale i v zahraničí,“ uviedla Ivana Gottová.

 

Prečítajte si tiež: Legendárna ABBA vydá po 40 rokoch nový album

 

Soundtrack Karel vydáva Supraphon v spolupráci s Karel Gott Agency a Bontonfilmom na 2CD, 3LP i v digitálnych formátoch v deň premiéry filmu, ktorú stanovili po odkladoch spôsobených pandémiou na 7. októbra 2021.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona