Na mieste nehody amerického vrtuľníka v Nepále našli ďalšie telesné pozostatky

NETKY.SK • 28 Máj 2015, 07:15 • 2 min
Na mieste nehody amerického vrtuľníka v Nepále našli ďalšie telesné pozostatky

KÁTHMANDU - Na mieste pádu amerického vojenského vrtuľníka, ktorý havaroval počas humanitárnej misie v Nepále, objavili ďalšie telesné pozostatky.

slovakia

left justify in out

Uviedla to agentúra Reuters s odvolaním sa na nepálske ozbrojené sily. K nájdeniu telesných pozostatkov došlo v pondelok - desať dní po tom, ako objavili v troskách havarovaného vrtuľníka telá šiestich príslušníkov námornej pechoty USA a dvoch nepálskych vojakov.

 

Nebolo však zrejmé, či tieto pozostatky patrili ôsmim obetiam havárie. Nepálska armáda sa preto pokúša zistiť, či boli na palube vrtuľníka v čase tragédie okrem vojenského personálu aj ďalšie osoby. "Začali sme vyšetrovať, či tieto ľudské pozostatky patrili ôsmim ľuďom (americkým a nepálskym vojakom), ktorí zahynuli pri havárii, alebo iným osobám," informovala v stanovisku nepálska armáda.

 

"Fakty budú známe len po spoločnom vyšetrovaní a testoch DNA, výsledky ktorých budú bezodkladne zverejnené," uvádza sa vo vyhlásení. Podľa informácií nepálskych médií ostalo v dedinách v okrese Dolakhá nezvestných päť osôb po tom, ako ich odtiaľ odviezol vrtuľník zapojený do humanitárnej misie. Presný popis stroja však nebol známy. Vrtuľník UH-1 "Huey" zmizol v utorok 12. mája počas humanitárnej misie v zemetrasením postihnutom Nepále. Jeho vrak objavili záchranári po intenzívnom pátraní o tri dni neskôr v horách severovýchodne od nepálskej metropoly Káthmandu.

 

Príčina tragickej nehody americkej helikoptéry zatiaľ nie je známa. Predstavitelia armády USA však potvrdili, že indický vrtuľník letiaci neďaleko stroja pred jeho pádom, zachytil prostredníctvom rádiových vĺn rozhovory posádky o možných problémoch s palivom.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies