Na mieste, kde zastrelili Slováka Dávida (†21) sa konal rituálny obrad

NETKY.SK • 4 August 2015, 10:42 • 2 min
Na mieste, kde zastrelili Slováka Dávida (†21) sa konal rituálny obrad

AUCKLAND - Príslušníci novozélandskej polície, zástupcovia vládnych úradov a maorijského obyvateľstva navštívili dnes miesto v Myers Parku v Aucklande, kde bol v nedeľu pri zásahu polície smrteľne zranený slovenský občan Dávid Červeň Na webovej stránke Tvnz.co.nz o tom dnes informovala novozélandská televízia.

slovakia

left justify in out

Superintendent Richard Chambers uviedol, že dnešný pietny obrad a rituálna očista miesta činu je priznaním faktu smrti mladého Slováka, ktorý bol uznávaným kickboxerom, i okolností, za akých prišiel o život. Dodal, že polícia je od nedeľňajšej noci v kontakte s rodinou obete.

 


Novozélandská televízia pripomenula, že polícia začala vyšetrovať príčinu udalostí, ktoré viedli k smrti Dávida Červeňa.

 

Veliteľ polície v Aucklande Richard Chambers už v pondelok ráno miestneho času na tlačovej konferencii obhajoval postup policajtov s tým, že urobili všetko, čo mohli, s informáciami, ktoré mali k dispozícii. Súčasťou vyšetrovania budú aj zábery z bezpečnostnej kamery v parku, ktorá celý incident zachytila.

 

img


Polícia oznámila, že do parku zavolal jej príslušníkov sám Dávid Červeň telefonicky v nedeľu o 19.23 h. Vyslaným neozbrojeným policajtom povedal, že má zbraň, preto privolali ozbrojených kolegov. Podľa polície sa pokúsili s mužom rokovať, no neúspešne, a vystrelili naňho okolo 19.45 h, keď "dal najavo", že sa chystá použiť zbraň. Zomrel na mieste.

 

img


Dvadsaťjedenročného Slováka hľadali pre podozrenie z troch ozbrojených lúpeží v oblasti Aucklandu.


Očakáva sa, že Myers Park pre verejnosť znovuotvoria počas dnešného dňa.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies