Na ME do Holandska pôjde sedmička Slovákov, hlavným rozhodcom Dvorščík

NETKY.SK • 5 November 2015, 14:17 • 2 min
Na ME do Holandska pôjde sedmička Slovákov, hlavným rozhodcom Dvorščík

BRATISLAVA - Na nadchádzajúcich ME v holandskom Huibergene (v sobotu 7. novembra) bude Slovensko reprezentovať sedem pretekárov. Európska cyklistická únia (UEC) súčasne nominovala do funkcie hlavného rozhodcu Slováka Milana Dvorščíka.

slovakia

left justify in out

Podľa informácií zo Slovenského zväzu cyklistiky (SZC) budú v Holandsku reprezentovať Martin Haring a Janka Keseg-Števková v kategórii Elite, Ondrej Glajza, Matej Ulík, Šimon Vozár v kategórii mužov do 23 rokov a juniori Ján Gajdošík a Jakub Varhaňovský. "Najlepšie papierové šance majú pravdepodobne Ondrej Glajza a Martin Haring. No cyklokros je nevyspytateľná disciplína a každá chyba môže znamenať koniec nádejí na úspech. Verím, že všetci pretekári odovzdajú maximum a že výsledky budú lepšie ako minulý rok, čo je náš primárny cieľ," hovorí v tlačovej správe SZC predseda komisie cyklokrosu Martin Fraňo.

 

Prvýkrát v histórii ME bude mať zastúpenie i kategória Elite muži. O prvý titul majstra Európy budú bojovať viacerí poprední cyklokrosári na čele s Belgičanmi Nijsom, Van Aertom, Pauwelsom, či Holanďanom Van der Haarom. Z našich reprezentantov sa o dobrý výsledok bude snažiť Martin Haring, trojnásobný majster SR, ktorý sezónu začal veľmi dobre - tretím miestom na pretekoch UCI C2 v švajčiarskom Steinmaure i siedmym v táborskej UCI C1-tke.

 

Hlavným rozhodcom sobotňajších ME je náš jediný medzinárodný arbiter Milan Dvorščík, bývalý strieborný medailista z MS 1994 na ceste, ktorý už dostal na budúci rok aj štyri nominácie na preteky z kalendára Medzinárodnej cyklistickej únie (UCI). "Príslušnej komisii UCI som potvrdil svoju nomináciu na dvoje preteky najvyššej série World Tour Tirreno-Adriatico (9. - 15. marca) a Clasicca San Sebastian (30. júna)," povedal pre TASR M. Dvorščík. Náš rozhodca už pozná nomináciu aj na ďalšie dva preteky UCI: Okolo Kolína (kat. 1. HC) a Bayern Rundfahrt (2. HC).

 

Nominácia SR na ME v Huibergene (v sobotu 7. novembra):

muži Elite: Martin Haring CK Banská Bystrica

ženy Elite: Janka Keseg-Števková (Outsiterz)

muži do 23 rokov: Ondrej Glajza (Johnsons Controls M.Boleslav) Matej Ulík (Tatran L.Osada), Šimon Vozár (ŽP Šport a.s.)

juniori: Ján Gajdošík (MŠK Žiar nad Hronom-CK), Jakub Varhaňovský (ŽP Šport a.s.)

Tréneri a súčasne aj mechanici: Tréneri a súčasne aj Marek Varhaňovský, Peter Medveď.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies