Na Malorke zadržali šéfa Pekelných anjelov

NETKY.SK • 24 Júl 2013, 18:48 • 2 min
Na Malorke zadržali šéfa Pekelných anjelov

MADRID - Španielska polícia v stredu zadržala 25 členov motorkárskeho gangu Pekelní anjeli (Hells Angels) vrátane jeho európskeho lídra, Nemca Franka Hanebutha. K jeho zadržaniu došlo v utorok na ostrove Malorka, kde mal dom za 2,5 milióna eur, z ktorého mal riadiť činnosť celej zločineckej organizácie na starom kontinente.

slovakia

left justify in out

Podľa polície chcel gang na ostrove prať špinavé peniaze prostredníctvom financovania výstavby okruhu F1 z ilegálne získaných peňazí. K tým sa dostali najmä prostredníctvom nútenia žien k prostitúcii či vyhrážania sa fyzickými útokmi Nemcom a Holanďanom v prípade nezaplatenia požadovanej sumy. Na operácii vedenej Španielmi spolupracovali nemecká a rakúska polícia a taktiež nadnárodné policajné organizácie Interpol a Europol. Zadržaní sú podozriví z pašovania drog či obchodu s bielym mäsom. V rukách polície okrem nich skončilo aj desať aut, 50-tisíc eur v hotovosti, zbrane, lode, šperky či drogy.

Gang Pekelní anjeli, ktorý vznikol v roku 1948 v americkom štáte Kalifornia, je najväčším motorkárskym klubom na svete a svoje pobočky má v takmer 30 krajinách sveta. Americké a európske úrady ho považujú za zločineckú organizáciu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies