Na koľajniciach vyhaslo minulý týždeň päť životov

NETKY.SK • 27 Apríl 2015, 17:44 • 2 min
Na koľajniciach vyhaslo minulý týždeň päť životov

BRATISLAVA - Železnice zaznamenali počas minulého týždňa šesť zrážok vlaku s človekom, päť z nich sa skončilo tragicky. V jednom prípade vlak osobu pod vplyvom alkoholu iba ľahko zranil. TASR informovala hovorkyňa Železníc SR Martina Pavliková.

slovakia

left justify in out

 Uplynulý týždeň sa na tratiach ŽSR odohrali aj nehody, keď došlo k zrážke vlaku s automobilom na železničných priecestiach. Zaznamenali sa i prípady nezodpovedného a nebezpečného správania sa civilných osôb, napríklad na trati Kúty – Sekule narazil vlak do betónového predmetu. Podobný prípad sa stal aj na trati Výhybňa Hornád ŠRT – Haniska pri Košiciach, kde boli taktiež naukladané predmety na koľajniciach.
     

"Vandali si neuvedomujú, že svojím konaním ohrozujú nielen plynulú prevádzku železničnej dopravy, ale hazardujú aj s ľudskými životmi. Preto ŽSR prosia verejnosť, aby bola všímavá k dianiu na železnici a pri zistení podozrivého konania či pohybu cudzích osôb na železnici či v blízkosti majetku ŽSR kontaktovala políciu a pomohla tak eliminovať trestnú činnosť," povedala Pavliková.
     

Kuriózny prípad sa odohral v stredu (22.4.) pri železničnej stanici Bratislava-Rača, keď rušňovodič osobného vlaku ohlásil osobu ležiacu v blízkosti koľajiska v priekope. Osoba bola v podnapitom stave a odviezť ju musela až polícia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies