Na klinike OSN v utečeneckom tábore v Jordánsku sa narodilo už vyše 5000 detí

NETKY.SK • 2 Marec 2016, 06:55 • 2 min
Na klinike OSN v utečeneckom tábore v Jordánsku sa narodilo už vyše 5000 detí

ZAATARÍ - Klinika Populačného fondu OSN (UNFPA), ktorá pôsobí v Zaatarí, v najväčšom utečeneckom tábore v severnom Jordánsku, dopomohla od svojho zriadenia v roku 2013 k narodeniu viac než 5000 bábätiek.

slovakia

left justify in out

Regionálny humanitárny koordinátor Daniel Baker pre agentúru AP doplnil, že klinika ponúka aj poradenstvo v oblasti plánovaného rodičovstva, ako aj pobyt počas pôrodov, ktorých množstvo má stabilný charakter. Klinika podľa neho pred niekoľkými dňami zaznamenala už viac ako 5000 pôrodov od svojho vzniku.

 

Utečenecký tábor Zaatarí, zriadený v roku 2012, rok po vypuknutí sýrskeho občianskeho konfliktu, poskytuje ubytovanie pre zhruba 79.000 sýrskych utečencov.

 

V Jordánsku našlo prístrešok celkovo 635.000 Sýrčanov, pričom celkovo ušlo zo Sýrie okolo 4,7 milióna ľudí.

Mnoho obyvateľov tábora Zaatarí pochádza z vidieckych oblastí Sýrie s tradične veľkými rodinami. Utečenci bývajú v maringotkách a žijú z dodávok humanitárnej pomoci. Jordánsko totiž nedovoľuje utečencom, aby zákonne pracovali.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies