Na kancelárku Angelu Merkelovú v Heidelbergu hádzali paradajky

NETKY.SK • 6 September 2017, 06:59 • 2 min
Na kancelárku Angelu Merkelovú v Heidelbergu hádzali paradajky

HEIDELBERG - Eskalujúce napätie v predvolebnej kampani pred parlamentnými voľbami v Nemecku pocítila na vlastnej koži i predsedníčka Kresťanskodemokratickej únie (CDU), úradujúca spolková kancelárka Angela Merkelová.

slovakia

left justify in out

Na predvolebnom mítingu v univerzitnom meste Heidelberg v spolkovej krajine Bádensko-Württembersko na ňu prítomní hodili dve paradajky, ktoré však Merkelovú naplno nezasiahli. Incident pocítila aj vedľa kancelárky stojaca moderátorka podujatia Claudia von Brauchitschová, ktorej uvoľnene reagujúca Merkelová duchaprítomne poskytla vreckovku.

 

Podľa rovnakého zdroja došlo k incidentu už na sklonku podujatia po ukončení Merkelovej vystúpenia. Kancelárka tu zožala aplauz asi 3000 prítomných, ale jej vystúpenie sa snažili verbálnymi urážkami skomplikovať demonštranti, prejavujúci sa sloganmi známymi z podujatí protimoslimského a euroskeptického hnutia Vlasteneckí Európania proti islamizácii Západu (Pegida) či opozičnej Alternatívy pre Nemecko (AfD).

 

Polícia incident potvrdila a vyšetruje ho ako pokus o ublíženie na zdraví a pokus o poškodenie cudzieho majetku. Muži zákona navyše registrovali menšie potýčky medzi odporcami a stúpencami Merkelovej, šesť aktérov legitimovali.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies