Na internete sa objavilo video zachytavajúce prívrženca IS ako stína hlavu ruskému agentovi

NETKY.SK • 10 Máj 2017, 11:45 • 2 min
Na internete sa objavilo video zachytavajúce prívrženca IS ako stína hlavu ruskému agentovi

MOSKVA – Počas včerajších osláv v Rusku, pri príležitosti 72. výročia víťazstva Sovietskeho zväzu nad nacistickým Nemeckom sa na internete objavilo video ako prívrženec IS sťal hlavu ruskému agentovi.

slovakia

left justify in out

Video, ktoré koluje po internete zachytáva popravu ruského agenta, ktorého autenticitu sa príslušné orgány snažia overiť.

 

Podľa Islamského štátu ide o popravu špióna ruskej národnosti, ktorý sa snažil operovať v ich radoch. Dvanásť minútové video zachytáva kľačiaceho muža v čiernom oblečení, ktorého pod nátlakom prinútili k prehláseniu v ruskom jazyku, aby sa všetci ruský agenti vzdali inak ich stihne podobný osud.

 

Ďalší záber z videa zachytáva muža, stojaceho nad bezmocnou obeťou s mečom ruke a následne stína hlavu svojej obeti. Z drastickej nahrávky zatiaľ nie je jasné, kedy muža sťali. Na video upozornila americká monitorovacia služba SITE.

 

Podľa vyjadrení Moskvy nejde o ruského tajného agenta. Ministerstvo obrany uvádza, že od začiatku svojich operácii v Sýrii, kedy sa Rusko zapojilo do boja proti terorizmu prišlo o život 30 ruských vojakov.  



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies