Na internet sa dostal The Weekndov duet s Lanou Del Rey

NETKY.SK • 23 August 2015, 14:50 • 2 min
Na internet sa dostal The Weekndov duet s Lanou Del Rey

MONTREAL - Na internet sa dostala spoločná skladba kanadského speváka The Weeknda a americkej speváčky Lany Del Rey.

slovakia

left justify in out

Pieseň Prisoner sa bude nachádzať na interpretovom očakávanom novom albume s názvom Beauty Behind the Madness, ktorý vyjde 28. augusta. Okrem spomínanej 30-ročnej rodáčky z New Yorku sa na nahrávke podieľali napríklad aj Ed Sheeran či Kanye West.


Dvadsaťpäťročný The Weeknd, vlastným menom Abel Tesfaye, sa na hudobnej scéne pohybuje od roku 2010. V nasledujúcom roku vydal tri mixtapey - House Of Balloons, Thursday a Echoes Of Silence, ktoré sa v novembri 2012 dostali do predaja spoločne ako kompilácia Trilogy. Prvú štúdiovku Kiss Land vydal v roku 2013, pričom sa dostala na druhú priečku v americkom rebríčku Billboard 200. Pochádzajú z nej single Kiss Land, Live For (feat. Drake) či Wanderlust. Zatiaľ sa mu podarilo získať napríklad štyri Juno Awards či nomináciu na Grammy.


Lana Del Rey, vlastným menom Elizabeth Woolridge Grant, debutovala v roku 2008 EP nahrávkou Kill Kill, po ktorej vydala album Lana Del Ray a.k.a. Lizzy Grant (2010). Do povedomia verejnosti sa však dostala až v roku 2011 vďaka hitu Video Games, ktorý sa prebojoval do top 10 britského singlového rebríčka. Skladba je súčasťou jej druhej štúdiovky Born To Die (2012), ktorá obsahuje aj single Blue Jeans, National Anthem, Dark Paradise, Born To Die alebo Summertime Sadness. S tretím albumom Ultraviolence (2014) po prvý raz dobyla americký rebríček Billboard 200. Jej ďalšia nahrávka s názvom Honeymoon vyjde 18. septembra. Speváčka už stihla získať dve BRIT Awards, Q Award, Ivor Novello Award a nominovali ju na dve Grammy či Zlatý glóbus.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies