Na hraničnom priechode Vyšné Nemecké – Užhorod dočasne prerušili prevádzku

NETKY.SK • 3 August 2015, 09:25 • 2 min
Na hraničnom priechode Vyšné Nemecké – Užhorod dočasne prerušili prevádzku

VYŠNÉ NEMECKÉ – Prevádzku pracovísk nákladnej i osobnej dopravy prerušili dnes ráno na hraničnom priechode Vyšné Nemecké – Užhorod. Dôvodom je inštalácia nového energetického zariadenie na slovenskej strane hranice. TASR informovala hovorkyňa Colného úradu Michalovce Klára Baloghová.

slovakia

left justify in out

K prerušeniu prevádzky priechodu došlo o 8.00 h a potrvá do dnešnej 12.00 h. V dôsledku prebiehajúcich prác budú na hranici dočasne nedostupné všetky informačné systémy. "Obmedzenie sa týka všetkých pracovísk hraničného priechodu v osobnej a nákladnej doprave v oboch smeroch,“ vysvetlila Baloghová.

 

Motoristi môžu dopoludnia využiť na slovensko-ukrajinskom pohraničí iný priechod, a to Ubľa – Malyj Bereznyj. Má nepretržitú prevádzku. V čase od 8.00 do 20.00 h bude v prevádzke hraničný priechod Veľké Slemence – Mali Selmenci určený pre peších cestujúcich a cyklistov, ako aj železničný hraničný priechod Čierna nad Tisou – Čop podľa platného železničného grafikonu.

 

"V záujme vyhnúť sa zbytočným stresovým situáciám pri čakaní na hraničnom priechode pred a po uvedenej odstávke odporúčame všetkým cestujúcim a deklarantom, aby si prispôsobili svoj program a pre svoje cezhraničné aktivity si zvolili iný čas vybavenia. Ďakujeme za trpezlivosť a toleranciu počas prebiehajúcej rekonštrukcie," povedala Baloghová.

 

Rekonštrukčné práce vo Vyšnom Nemeckom prebiehajú v rámci spoločného slovensko–ukrajinského projektu Modernizácia a rekonštrukcia hraničných priechodov na slovensko-ukrajinskej hranici, ktorý je implementovaný cez Program cezhraničnej spolupráce ENPI a spolufinancovaný Európskou úniou.

 

Modernizácia priechodu, ktorá sa začala v apríli tohto roka, by nemala trvať dlhšie ako päť mesiacov. Vyžiada si približne 1,73 milióna eur.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies