Na hraniciach s Chorvátskom zhabali najviac drog od vstupu do EÚ

NETKY.SK • 15 August 2012, 06:43 • 2 min
Na hraniciach s Chorvátskom zhabali najviac drog od vstupu do EÚ

Na hraniciach s Chorvátskom zhabali najviac drog od vstupu do EÚ - Krimi Niekoľko kilogramov drog, okrem iného speedu, marihuany, heroínu a pravdepodobne aj kokaínu, našli dnes popoludní maďarskí colníci pri kontrole autobusu smerujúceho so zväčša mladými

slovakia

left justify in out

img

Niekoľko kilogramov drog, okrem iného speedu, marihuany, heroínu a pravdepodobne aj kokaínu, našli dnes popoludní maďarskí colníci pri kontrole autobusu smerujúceho so zväčša mladými návštevníkmi hudobného festivalu O.Z.O.R.A do chorvátskej Opatije.
      Toto podujatie sa konalo v dňoch 7.-12. augusta v obci Dádpuszta v maďarskej župe Fejér a mnohí z pasažierov autobusu sa presúvali z tejto prehliadky na podobnú v Chorvátsku.
      Ide o najväčšie množstvo drog zhabané na maďarskom území pri jedinej akcii od vstupu krajiny do Európskej únie.
      Medzi cestujúcimi v jednom z troch kontrolovaných chorvátskych autobusov neboli iba maďarskí a chorvátski občania, ale aj občania Austrálie, Čiernej Hory, Francúzska, Izraela, Švajčiarska a Veľkej Británie.
      Časť drog sa nachádzala v taške, ktorú sa cestujúci počas kontroly pokúsili vyhodiť na strechu autobusu, ďalšiu časť našli colníci pri detailnej kontrole vozidla vo viacerých úkrytoch.
      Hovorca regionálneho veliteľstva maďarskej Colnej a finančnej stráže Szabolcs Cséve dnes pre tlačovú agentúru MTI uviedol, že policajní experti pracujú ešte na identifikácii zvyšku zhabaných látok.
      Kontrola pasažierov a ich batožiny ešte neskončila, presná bilancia záťahu bude tak známa zrejme až v stredu.
    Maďarské policajné orgány uskutočnili už v priebehu festivalu rozsiahlu akciu v jeho dejisku, pri ktorej 9. augusta predviedli štyroch drogových dílerov a 39 narkomanov. Policajti zaistili 2,5 kilogramu marihuany, 25 balíčkov meskalínu, 40 tabletiek extázy, päť gramov kokaínu a ďalšie nešpecifikované drogy. Väčšinu účastníkov festivalu, propagovaného v zahraničí ako najbezpečnejšia drogová párty, tvorili údajne cudzinci, o ich štátnej príslušnosti však maďarské oficiálne miesta neinformovali.

Zdroj: TASR/MTI



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies