Na Hornom Zemplíne sa darilo známym menám, niektoré však neuspeli

NETKY.SK • 11 November 2013, 14:27 • 2 min
Na Hornom Zemplíne sa darilo známym menám, niektoré však neuspeli

VRANOV NAD TOPĽOU - Vo voľbách do vyšších územných celkov (VÚC) v sobotu (9.11.) sa na území Horného Zemplína darilo viacerým politikom, no niektoré známe mená neuspeli.

slovakia

left justify in out

Vo volebnom obvode číslo 13, ktoré prináležalo okresu Vranov nad Topľou, získal ako kandidát na poslanca Prešovského samosprávneho kraja (PSK) najviac platných hlasov (4481) súčasný vranovský primátor a podpredseda PSK Ján Ragan. Do volieb išiel s podporou strany Smer-SD. 

Bývalý poslanec Národnej rady SR Anton Korba, ktorý sa uchádzal o hlasy voličov ako nezávislý kandidát na poslanca, ako aj predsedu PSK, vo voľbách neuspel. V zastupiteľstve PSK nebude sedieť za vranovský okres počas nasledujúceho funkčného obdobia ani súčasný poslanec NR SR Pavol Zajac (KDH), ktorému na zvolenie nestačilo 1704 získaných hlasov.

V humenskom volebnom obvode si počínal najlepšie dlhoročný poslanec Mestského zastupiteľstva (MsZ) v Humennom Ivan Hopta (ÚSVIT). Spomedzi piatich úspešných kandidátov na post poslanca zastupiteľstva PSK získal tento bývalý poslanec NR SR za Komunistickú stranu Slovenska najviac, a to celkovo 3158 platných hlasov. Poslancom zastupiteľstva PSK bude už po tretí raz.

Funkciu krajského poslanca bude môcť vykonávať na základe priaznivého volebného výsledku aj poslanec NR SR Michal Lukša (Smer-SD). V regionálnom parlamente chce zastupovať záujmy sninského regiónu.       

Medzilaborecký primátor a dosluhujúci poslanec PSK Ivan Solej (nezávislý) vo voľbách do VÚC neuspel. Jediným poslancom zastupujúcim okres Medzilaborce v zastupiteľstve PSK, by mal byť po novom 42-ročný podnikateľ a poslanec MsZ Adrián Kaliňák. V porovnaní so Solejom získal takmer o 600 hlasov viac.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies