Na holandského vojaka namierili v Rakúsku zbraň dvaja Slováci

NETKY.SK • 2 Jún 2014, 09:55 • 2 min
Na holandského vojaka namierili v Rakúsku zbraň dvaja Slováci

SATTLEDT - Rakúska polícia objasnila marcový prepad holandského vojaka na diaľnici pri čerpacej stanici Voralpenkreuz v Hornom Rakúsku. Informovala o tom dnes rakúska agentúra APA s odvolaním sa na noviny Kronen Zeitung.

slovakia

left justify in out

V prípade dvoch mužov, ktorí zbraňou ohrozovali 21-ročného holandského vojaka, ide o dvoch Slovákov vo veku 24 a 34 rokov. Starší z páchateľov má na svedomí už 52 trestných činov vrátane vlámania či lúpeže.

 

Dvadsaťjedenročný holandský vojak bol spolu s približne 30 kolegami na ceste z Holandska do Grazu na manévre, spresnila APA. Počas nočnej prestávky sa vojak na niekoľko metrov vzdialil od svojej skupiny, pretože sa chcel poprechádzať. 

 

Následne pri ňom zastavilo vozidlo, v ktorom sedeli dvaja muži. Vodič uviedol, že nemajú palivo ani peniaze, a vzápätí na vojaka namieril zbraň. Vojak začal utekať, pričom z miesta následne ušli aj neúspešní lupiči.

 

Páchateľov sa podarilo vypátrať na základe evidenčného čísla vozidla, ktoré si zapamätali holandskí svedkovia. Slovákov krátko pred incidentom kontrolovala rakúska polícia, ktorej sa preukázali pravými dokladmi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies