Na hladine objavili dve veľké olejové škvrny

NETKY.SK • 8 Marec 2014, 16:19 • 2 min
Na hladine objavili dve veľké olejové škvrny

HANOJ - Záchranári uviedli, že podobné stopy po stratenom stroji v prípade jeho pádu do mora očakávali.

slovakia

left justify in out

Vietnamská vláda v sobotu informovala o zachytení dvoch olejových škvrny na hladine Juhočínskeho mora a predpokladá, že patria zmiznutému stroju malajzijskej leteckej spoločnosti. Škvrny s dĺžkou niekoľkých kilometrov na morskej hladine pri južnom pobreží Vietnamu zaznamenali vojenské lietadlá. Záchranári uviedli, že podobné stopy po stratenom stroji v prípade jeho pádu do mora očakávali. Rovnaké sa objavili aj v lete 2009 po nehode stroja Air France v Atlantickom oceáne. Letecká spoločnosť však zatiaľ medializované správy o nehode svojho stroja nepotvrdila. Po jeho stopách pátrajú dva malajzijské vrtuľníky a štyri jej lode, kým Filipíny poskytli tri plavidlá a Čína dlhšie dve. Pri pátraní pomáha aj americké námorníctvo.

Kontakt s lietadlom malajzijskej leteckej spoločnosti s 240 ľuďmi na palube sa stratil niekoľko desiatok minút od vzlietnutia z metropoly Kuala Lumpur. Stroj Boeing 777-200 smerujúci do Pekingu zmizol nad Juhočínskym morom. Stroj pred stratou kontaktu s riadiacou vežou neavizoval žiadne problémy. Letecká spoločnosť potvrdila, že medzi cestujúcimi boli ľudia zo 14 krajín, najmä však Číňania ale aj traja Američania. Stroj podľa jej informácií viedla výnimočne skúsená posádka, navyše Boeing 777-200 je veľmi spoľahlivým strojom.

Obdobný prípad sa odohral v lete 2009, keď z radarov nad Atlantickým oceánom zmizol stroj spoločnosti Air France. Vtedy zahynulo takmer 230 ľudí. Stroj s rovnakým označením zase mal vážnu nehodu minulý rok v americkom San Franciscu. Výsledkom bola smrť troch ľudí a ťažké zranenia desiatok ľudí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies