Na Grammy vystúpia aj James Bay, Ellie Goulding a Sam Hunt

NETKY.SK • 28 Január 2016, 14:04 • 2 min
Na Grammy vystúpia aj James Bay, Ellie Goulding a Sam Hunt

BRATISLAVA - Na 58. ročníku odovzdávania cien Grammy, ktoré sa uskutoční v pondelok 15. februára v losangeleskom Staples Center, vystúpi sedemnásobná držiteľka tohto prestížneho ocenenia Carrie Underwood, ktorá sa predstaví po boku amerického speváka Sama Hunta.

slovakia

left justify in out

Tridsaťjedenročný bývalý hráč amerického futbalu je nominovaný v kategóriách Najlepší nováčik roka a Najlepší country album, za jeho prvotinu Montevallo (2014).


Spoločne sa predvedú i 23-ročná Američanka Tori Kelly, taktiež nominovaná v kategórii Najlepší nováčik roka a anglický spevák a autor piesní James Bay, ktorý má možnosť získať až tri ocenenia a to pre Najlepšieho nováčika, za Najlepšiu rockovú skladbu a tiež Najlepší rockový album.


Duet predvedú aj rodáčka z Washingtonu Andra Day, ktorá zabojuje v kategóriách Najlepší R&B album a Najlepší R&B výkon, a 29-ročná anglická speváčka Ellie Goulding, známa aj vďaka hitu Love me Like You Do z filmu Päťdesiat odtieňov sivej (2015). Práve táto skladba jej tento rok priniesla nomináciu v kategórii Najlepší sólový popový výkon. S výnimkou 32-ročnej Underwood sa zvyšná pätica hudobníkov na pódiu v rámci podujatia predvedie po prvý raz.


Spomínaní interpreti a interpretky sa tak pridajú k už skôr zverejneným vystupujúcim, ktorými sú Justin Bieber, Pittbul, Adele, Kendrick Lamar, The Weeknd a Little Big Town. Moderátorom bude piaty raz po sebe rapper a herec LL Cool J.


Tohtoročnému zoznamu kandidátov na Grammy vládne Kendrick Lamar, ktorý si na konto pripísal jedenásť nominácií, pričom za album To Pimp A Butterfly (2015) môže získať aj najprestížnejšiu cenu Album roka. V tejto kategórii majú nomináciu aj Alabama Shakes, Chris Stapleton, Taylor Swift a The Weeknd. Poslední dvaja menovaní si vyslúžili po sedem nominácií. Špeciálne ocenenie MusiCares Person of the Year si tento rok prevezme 66-ročný americký spevák, skladateľ a herec Lionel Richie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies