Na Gay Pride prišli desaťtísíce, USA vyvesili dúhovú vlajku

NETKY.SK • 14 Jún 2014, 13:36 • 2 min
Na Gay Pride prišli desaťtísíce, USA vyvesili dúhovú vlajku

TEL AVIV - Desaťtisíce ľudí zaplavili v piatok ulice izraelského mesta Tel Aviv, kde sa konal pochod za práva neheterosexuálnych osôb.

slovakia

left justify in out

Podujatie sprevádzané hlasnou hudbou a tancom si vyžiadalo uzavretie niekoľkých ulíc v centre. Tel Aviv je považovaný za jednu z najpriateľskejších destinácii voči komunite LGBT, ktorej prívrženci navštevujú prímorské mesto židovského štátu v hojnom počte. Tento rok by ich počet mal podľa izraelských médií prekonať stotisíc.

 

Piatkový Gay Pride symbolickým gestom podporilo aj americké veľvyslanectvo, na ktorého telavivskej budove veje od utorka okrem štátnej vlajky aj dúhová zástava, symbol hnutia LGBT. Samotný veľvyslanec USA Dan Shapiro uviedol, že tak spravili vôbec po prvý raz. Jeho oznam sa však stretol s pobúrením niektorých kruhov v Spojených štátoch.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies