Na finále IndyCar nebude chýbať Wilsonova 25-ka

NETKY.SK • 28 August 2015, 12:25 • 2 min
Na finále IndyCar nebude chýbať Wilsonova 25-ka

SONOMA - Nedeľňajšie finále sezóny IndyCar, severoamerického seriálu automobilových pretekov, sa bude niesť v duchu rozlúčky s Justinom Wilsonom, obeťou havárie z predposledného podujatia ročníka v Long Ponde. Záverečná Veľká cena sa uskutoční na okruhu v kalifornskej Sonome a do Wilsonovho monopostu tímu Andretti Autosport s číslom 25 si sadne Oriol Servia.

slovakia

left justify in out

"Justin bol nefalšovaný pretekár a obhajca nášho športu. Počas víkendu budeme myslieť na neho aj na jeho rodinu. Uctíme si ho najlepšie, ako budeme vedieť, spôsobom, ktorý miloval - jazdením," povedal šéf tímu Michael Andretti.


Wilson podľahol v pondelok následkom vážnych poranení hlavy, ktoré utrpel na nedeľňajších pretekoch. Na okruhu Pocono Raceway trafil pilota do hlavy úlomok z monopostu Sagea Karama, ktorý dostal šmyk a narazil do ochranného múru. Wilsonova formula následne nekontrolovane čelne vrazila do vnútornej bariéry. Brita po vyslobodení z trosiek helikoptérou previezli do nemocnice v Allentowne v kritickom stave, bol v kóme, z ktorej sa už neprebral.


"Ťažko sa mi hľadajú správne slová. Justina som poznal viac ako desať rokov. Veľmi som si ho vážil ako pretekára, ale ešte viac dokázal ľudí okolo seba inšpirovať ako človek. Je mi nesmiernou cťou jazdiť tento víkend v jeho aute, bude to emotívne," povedal Wilsonov priateľ Servia. S jeho nominovaním súhlasila aj Wilsonova rodina.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies