Na festivale Sundance uvedú film o rande Baracka a Michelle Obamovcov

NETKY.SK • 3 December 2015, 16:10 • 2 min
Na festivale Sundance uvedú film o rande Baracka a Michelle Obamovcov

BRATISLAVA - Organizátori filmového festivalu Sundance zverejnili zoznam 65 amerických a svetových snímok, ktoré budú premietať počas jeho 38. ročníka.

slovakia

left justify in out

Najväčšia udalosť nezávislého filmu v USA štartuje 21. januára na viacerých miestach v americkom Utahu a uvedú počas nej 120 filmov a dokumentov z 37 krajín sveta, pričom 98 z nich bude mať svetovú premiéru. Festival potrvá do 31. januára. Do súťažných sekcií zaradili napríklad aj projekty s Danielom Radcliffom, Elisabeth Moss či spevákom Nickom Jonasom.


Jedným zo súťažných filmov je romantický príbeh Southside With You, ktorý je fiktívnym rozprávaním o prvom rande amerického prezidenta Baracka Obamu a jeho manželky Michelle. Dej sa odohráva v roku 1989 v chicagskej štvrti South Side. Budúcu hlavu štátu si zahral Brit Parker Sawyers, známy z akčného trileru 30 minút po polnoci (2012), a jeho manželku stvárnila herečka Tika Sumpter, ktorú mohli diváčky a diváci vidieť aj v životopisnej dráme Get On Up - Príbeh Jamesa Browna (2014). Ďalšími snímkami sú napríklad Equity (2015) v hlavnej úlohe s Annou Gunn či Tallulah (2016) s Ellen Page.


Medzi dokumentmi sú napríklad snímky Newtown (2015) o dôsledkoch streľby v connecticutskej škole v roku 2012, Jim (2015) o živote amerického novinára Jima Foleyho, ktorého sťali členovia Islamského štátu, alebo Trapped (2015) o amerických klinikách špecializovaných na potraty.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies