Na Eusébiov pohreb sa chystajú desaťtisíce ľudí

NETKY.SK • 6 Január 2014, 13:12 • 2 min
Na Eusébiov pohreb sa chystajú desaťtisíce ľudí

LISABON - Eusébio da Silva Ferreira, ako znie celé meno "čiernej perly z Mozambiku", skonal v nedeľu nadránom vo veku 71 rokov.

slovakia

left justify in out

Na pondelkovom pohrebe legendy svetového futbalu Portugalčana Eusébia sa očakáva účasť desaťtisícok ľudí, ktorý sa chcú rozlúčiť s niekdajším hviezdnym hráčom. Eusébio da Silva Ferreira, ako znie celé meno "čiernej perly z Mozambiku", skonal v nedeľu nadránom vo veku 71 rokov. Príčinou úmrtia bola zástava srdca.

Eusébio, ktorý v minulosti viackrát navštívil aj Slovensko, odohral za portugalský národný tím 64 zápasov, v ktorých strelil 41 gólov. Viac presných zásahov za Portugalsko strelili iba Pedro Pauleta a Cristiano Ronaldo (obaja po 47). Na majstrovstvách sveta v Anglicku v roku 1966 strelil Eusébio deväť gólov, z toho štyri do siete KĽDR. V 745 profesionálnych zápasoch skóroval 733-krát. V roku 1965 ho vyhlásili za najlepšieho futbalistu Európy, s Benficou sa tešil z výhry v Európskom pohári majstrov v roku 1962. Na svojom konte má desať triumfov v portugalskej najvyššej ligovej súťaži a päť v tamojšom pohári.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies