REPORTÁŽ "Som hrdý "Roma boy", ktorý bude bojovať za to, že chce niečo v živote dokázať!" Prezradil spevák Jan Bendig v exkluzívnom rozhovore pre Netky!

NETKY.SK • 27 Máj 2023, 14:00 • 2 min
REPORTÁŽ "Som hrdý "Roma boy", ktorý bude bojovať za to, že chce niečo v živote dokázať!" Prezradil spevák Jan Bendig v exkluzívnom rozhovore pre Netky!

Superstarista Jan Bendig si plní sny. Už ako 12-ročný vystupoval s kapelou svojho otca Gypsy Brothers v anglickom Liverpoole. Nasledovala Súťaž Česko Slovenská SuperStar a spolupráce s Luciou Bílou a Michalom Davidom. Pozrite si exkluzívny rozhovor pre Netky, v ktorom Honza prezradil, že má rád Bratislavu, že bol v detstve šikanovaný aj aké sú jeho hudobné sny!

slovakia

left justify in out

 

 

V rokoch 2006 až 2009 žil Jan Bendig s rodinou v Liverpoole vo Veľkej Británii, kde vystupoval ako spevák so skupinou svojho otca Gypsy Brothers. V roku 2008 sa v Británii zúčastnil na speváckej súťaži mladých talentov Academy Idol, ktorú aj vyhral. V roku 2009 sa Honza prihlásil do súťaže Česko Slovenská SuperStar, kde zaujal nielen svojim talentom, ale i prirodzeným a bezprostredným prejavom.

 

„SuperStar mi zmenila život. Akurát po tej súťaži som si myslel, že tá sláva potrvá večne. Ale potom som padol do reality, doslova padol som na zadok. A potom som si uvedomil, že treba vydávať pesničky, venovať sa naplno tvorbe a svojim fanúšikom. A budovať to pekne krôčik po krôčiku, nechcieť všetko hneď a naraz,“ prezradil pre Netky Jan Bendig.

 

img

 

Aktuálne Honza spolupracuje s jedným z najvyhľadávanejších slovenských producentov Filipianom, ktorý mu produkuje jeho skladby.

„Na tvorbu potrebujem mať kľud, aby sa mi to pekne ukladalo v hlave. Keď ma napadne nejaká hudba, tak Filipian urobí kúzlo a moju myšlienku zrealizuje. Teraz sme v Bratislave do skorých ranných hodín nakrúcali klip. Bude to zmes čardášov s názvom Bašavel, na ktoré si fanúšikovia môžu aj temperamentne zatancovať. Môžem prezradiť, že budem v klipe dokonca lietať nad Bratislavou,“ zveril sa Jan Bendig.

 

Jan Bendig má na konte úspešné songy S tebou, Čaje či Bella Ciao, dva sólové albumy a fantastické spolupráce. Splneným snom boli duety s legendami českej hudobnej scény. S Luciou Bílou vydal videoklip Jednu malú chvíľu, ktorý nedávno prekonal 8 miliónov zhliadnutí. Spoločný song má Honza i s Michalom Davidom, ktorý dostal názov Dávno viem.

 

img


„Bolo to pre mňa neskutočné. Keď som bol malý, tak som sledoval  Luciu Bílou a zakaždým som mal husiu kožu, keď niekde spievala. A tajne som si prial, aby som si s ňou niekedy zaspieval aj ja a ono sa to splnilo. A Michal David to je to isté, milujem jeho balady aj tanečné skladby. A naraz sa to všetko stalo realitou - ja s nimi spievam a koncertujem a je to neuveriteľné. Ďakujem tomu hore, že mi ich zoslal dolu,“ vyznal sa sympatický spevák.

 

Honza Bendig oslávil hudobnú kariéru a úspechy koncertom vo vypredanom pražskom Fóre Karlín. Išlo o jeho doteraz najväčší sólový pražský koncert. Na pódiu privítal skvelých hostí - Michala Davida, Leoša Mareša a Moniku Bagárovú.

 

img

 

V čom to majú Rómovia v hudobnej kariére jednoduchšie a v čom ťažšie?

„Myslím si, že ľahšie to majú v tom, že idú tak prirodzene, tak ako to cítia, nie naučenými krokmi. Majú to skrátka v krvi. Ťažšie to bolo, keď na mňa pár ľudí v tomto biznise pozeralo „cez prsty“. Možno si mysleli, že budem nespoľahlivý. Určite som zprežil všeličo negatívne. Kvôli môjmu pôvodu som zažil aj šikanu v škole, nadávky a veľa nepríjemných vecí. Ale ja sa vždy nadýchnem a poviem si, že ten človek mi nezaplatí nájomné a nedá mi najesť. Je mi jedno, nech si hovoria čo chcú, idem ďalej. Ja som hrdý „Roma boy“, ktorý bude bojovať za to, že chce niečo v živote dokázať,“ uzatvára Jan Bendig.

 

Časopis Forbes zaradil Honzu do prestížneho rebríčka 30 pod 30 a je dokonca aj na titulke tohto časopisu. A nedávno si Jana Bendiga vybrala svetová značka Disney ako hlavný vokál pre koncert 100 rokov od založenia, ktorý sa v Čechách uskutoční v O2 aréne na jeseň roku 2023.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona