Na ceste prvej triedy medzi Bachledovou dolinou a Tatranskou kotlinou začala rekonštrukcia

NETKY.SK • 3 Júl 2023, 17:00 • 2 min
Na ceste prvej triedy medzi Bachledovou dolinou a Tatranskou kotlinou začala rekonštrukcia

VYSOKÉ TATRY - Na ceste prvej triedy medzi Bachledovou dolinou a Tatranskou kotlinou sa začala rekonštrukcia. Vodiči sa tak budú na tomto úseku musieť pripraviť aj na čiastočné dopravné obmedzenia.

slovakia

left justify in out

Obnova vozovky je súčasťou projektu Veľkoplošné opravy ciest I. triedy v správe Slovenskej správy ciest (SSC). Dielo za viac ako 1,2 milióna eur bez DPH realizuje Združenie Eurovia SK - Doprastav. Informovala o tom hovorkyňa spoločnosti Eurovia SK Simona Tančáková. 

 

Stavebné práce sa podľa jej slov začnú odfrézovaním pôvodných asfaltových vrstiev. Tam, kde to bude potrebné, sa vymenia aj podkladové vrstvy. Na úseku sa zrealizujú tiež postreky i kladenie ložných a obrusných vrstiev z modifikovaného asfaltu, ako aj spevnenie krajníc. "Celková dĺžka opravovaného úseku je 5785 metrov a jeho šírka je priemerne osem metrov. Predpokladaný termín ukončenia stavebných prác je naplánovaný do 40 kalendárnych dní od ich začatia," uviedla Tančáková.

 

Na danom úseku budú musieť vodiči v najbližšom období zvýšiť svoju pozornosť. Počas trvania opráv bude premávka riadená dočasným dopravným značením a svetelnou signalizáciou. Doprava bude usmernená do jedného jazdného pruhu. "Pôvodná vozovka nespĺňa požiadavky aktuálnych noriem. Vďaka oprave komunikácie sa zlepší jej prevádzková spôsobilosť a predĺži sa aj jej životnosť. Vodiči tak budú jazdiť po novej a kvalitnej vozovke. Cieľom rekonštrukcie je zvýšenie komfortu a bezpečnosti účastníkov cestnej premávky," dodal Tančáková.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
TASR/KB Netky, Foto: TASR
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies