Na ceste medzi mestom Šahy a hranicou Nitrianskeho kraja začína rekonštrukcia

NETKY.SK • 1 Marec 2023, 11:45 • 2 min
Na ceste medzi mestom Šahy a hranicou Nitrianskeho kraja začína rekonštrukcia

KOŠICE - V okrese Levice sa dnes začali stavebné práce, ktoré súvisia s rekonštrukciou viac ako 6 km dlhého úseku cesty druhej triedy II/527. Ten začína v meste Šahy a pokračuje až po hranicu Nitrianskeho a Banskobystrického kraja. Vodiči by sa počas rekonštrukcie mali pripraviť aj na čiastočné dopravné obmedzenia. Dielo v hodnote takmer 1 mil. EUR bez DPH realizuje pre Nitriansky samosprávny kraj spoločnosť EUROVIA SK.

slovakia

left justify in out

Úsek cesty druhej triedy II/527, ktorý prejde rekonštrukciou, začína v križovatke s cestou prvej triedy I/66 priamo v meste Šahy. V intraviláne sa naň napájajú miestne komunikácie, parkoviská a spevnené plochy. Z komunikácie je prístupná aj obec Tešmák. Rekonštrukcia komunikácie končí na hranici Nitrianskeho samosprávneho kraja. V rámci stavebných prác sa zrealizuje nový povrch vozovky, čiastočne sa upravia aj vjazdy a križovatky, zrekonštruujú sa nespevnené krajnice a odvodňovacie zariadenia. Osadia sa nové zvodidlá, opravia sa chodníky aj nástupné hrany na chodníkoch a obnovia sa autobusové zálivy. Doplní sa tiež chýbajúce dopravné značenie. Súčasťou projektu je aj modernizácia pôvodných priechodov pre chodcov, ktoré sa zároveň zvýraznia pomocou cestných nízkoprofilových gombíkov. V kritických miestach sa rozšíria krajnice na umiestnenie nových i pôvodných zvodidiel. 

 

„Modernizáciu cesty II/527 budeme realizovať v etapách po úsekoch dlhých 200 až 400 metrov. Šírka každého z dvoch jazdných pruhov na komunikácii bude 2,75 m a krajnice budú mať 0,5 m. Počas stavebných prác bude doprava usmernená dočasným dopravným značením, svetelnou signalizáciou a v prípade potreby aj regulovčíkmi,“ informuje Simona Tančáková, PR manažérka a hovorkyňa spoločnosti EUROVIA SK. Súčasný stav komunikácie nie je na predmetnom úseku vyhovujúci, obrusná vrstva vozovky je zdeformovaná a narušená, čo znižuje bezpečnosť účastníkov cestnej premávky. Krajnice, niektoré časti priekop a svahov sú zarastené, zanesené a nespĺňajú svoju funkciu. V nevyhovujúcom stave sú aj chodníky, zastávkové zálivy, priechody pre chodcov a dopravné značenie, ktoré je v mnohých častiach zošúchané a nečitateľné. Modernizácia komunikácie vrátane súvisiaceho dopravného vybavenia zvýši bezpečnosť a komfort vodičov, chodcov i cyklistov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies