Požiar v košickej univerzitnej nemocnici, evakuovali 25 pacientov

NETKY.SK • 25 Október 2019, 10:19 • 2 min
Požiar v košickej univerzitnej nemocnici, evakuovali 25 pacientov

KOŠICE – Po nočnom požiari v priestoroch Univerzitnej nemocnice Louisa Pasteura (UNLP) v Košiciach hasiči evakuovali 31 ľudí. Ako pre TASR povedal operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (KR HaZZ) Košice, pre silné zadymenie museli niekoľkých aj ošetriť.

slovakia

left justify in out

„Výjazd bol vykonávaný v piatok od 00.05 h do 02.40 h a zasahovalo pri ňom 20 príslušníkov HaZZ s deviatimi vozidlami. Išlo o zahorenie svietidla na chodbe na 9. poschodí. Pod vplyvom horenia plast spadol na zem a došlo aj k zahoreniu časti podlahy z PVC.Pre silné zadymenie sme museli evakuovať 25 pacientov, päť zdravotných sestier a jednu lekárku. Päť ľudí bolo po nadýchaní sa splodinami horenia ošetrených,“ povedal.

 

img

 

Požiar vypukol na Klinike ORL, chirurgie hlavy a krku a I. stomatologickej klinike. Podľa operačného dôstojníka malý požiar uhasil hasiacim prístrojom zamestnanec nemocnice, no po horení došlo k veľkému zadymeniu. „Spôsobená škoda bola minimálna, okolo 100 eur,“ dodal.

 

img

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona