Výbor pre nezlúčiteľnosť funkcií sa bude zaoberať prezidentkou Čaputovou

NETKY.SK • 12 Máj 2021, 19:53 • 2 min
Výbor pre nezlúčiteľnosť funkcií sa bude zaoberať prezidentkou Čaputovou

BRATISLAVA – Prezidentka SR Zuzana Čaputová je pripravená zodpovedať všetky otázky, ak sa ňu Výbor NR SR pre nezlučiteľnosť funkcií obráti so žiadosťou o stanovisko.

slovakia

left justify in out

Agentúre SITA to potvrdil hovorca hlavy štátu Martin Strižinec. Výbor začal konanie voči prezidentke na základe podnetu Martina Daňa.

„Daňov podnet spĺňal zákonné náležitosti, preto výbor v zmysle ústavného zákona konštatoval, že konanie sa začalo podaním podnetu," vysvetlil agentúre SITA 11. mája koaličný poslanec Ondrej Dostál (klub SaS).

 

Daňo v podnete na Čaputovú tvrdí, že hlava štátu propagovala 22. marca a 30. marca súkromné spoločnosti. Pri prijatí zjazdovej lyžiarky Petry Vlhovej podľa jeho názoru prezidentka od nej prijala dar v podobe trička s logami sponzorov športovkyne a „zapózovala" s ním všetkým prítomných médiám.

 

V druhom prípade podnet hovorí o situácii, keď súkromné spoločnosti poskytli prezidentke 3100 kusov pulzných oxymetrov.

 

Neúspešný kandidát na prezidenta Daňo tvrdí, že na stránke Prezidentského paláca sa objavili názvy firiem, ktoré oxymetre poskytli.

„Prezidentka rešpektuje, že sa parlamentný výbor musí podnetom zaoberať," dodal Strižinec.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies