Na cestách bude počas budúceho týždňa viac policajných hliadok

NETKY.SK • 26 November 2016, 16:48 • 2 min
Na cestách bude počas budúceho týždňa viac policajných hliadok

BRATISLAVA - Na cestách bude od pondelka 28. novembra viac policajných hliadok.

slovakia

left justify in out

Počas celého týždňa sa zamerajú na vodičov, cyklistov, ale aj na chodcov. Cieľom tejto akcie je podľa hovorkyne Prezídia Policajného zboru Denisy Baloghovej pozitívne ovplyvniť bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky, a tak znížiť nehodovosť a úmrtnosť na cestách.

 

U vodičov sa policajti zamerajú na všetky priestupky proti bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky. Rovnako aj na vodičov, ktorí hrubým spôsobom porušujú dopravné predpisy a svojou jazdou ohrozujú iných účastníkov cestnej premávky. Kontrole sa nevyhnú ani vodiči nákladných vozidiel.

 

Dodržiavanie dopravných predpisov budú policajti kontrolovať u cyklistov. "Dôraz budú klásť na vybavenie bicyklov, používanie ochranných prilieb a reflexných prvkov," dodala Baloghová. V prípade chodcov sa policajti zamerajú na používanie priechodov pre chodcov a používanie reflexných prvkov. "Policajti zvýšia dohľad na miestach častého pohybu chodcov v mestských častiach, zastávkach mestskej hromadnej dopravy, pri školách, kultúrnych a spoločenských objektoch najmä v čase dopravných špičiek," doplnila hovorkyňa.

 

Policajný zbor od začiatku tohto roka k dnešnému dňu eviduje 11.997 dopravných nehôd, pri ktorých bolo usmrtených 212 osôb, ťažko zranených 916 osôb.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies