Oktagon MMA navštívi v septembri Bratislavu. V akcii uvidíme Buchingera, Borárosa aj Chochlíkovú

NETKY.SK • 28 Júl 2021, 16:08 • 2 min
Oktagon MMA navštívi v septembri Bratislavu. V akcii uvidíme Buchingera, Borárosa aj Chochlíkovú

Organizácia Oktagon MMA zamieri 11. septembra do Bratislavy. Turnaj s poradovým číslom 27 bude jedinou tohoročnou udalosťou na Slovensku, v klietke preto uvidíme množstvo domácich bojovníkov.

slovakia

left justify in out

Slovákom sa v najväčšej domácej organizácii v poslednom čase veľmi darí. Uplynulú sobotu sme spoznali nového dočasného šampióna v strednej váhe, ktorým sa stal Samuel Krištofič. Ďalšie víťazstvo si na konto pripísala aj zatiaľ nezdolaná Lucia Szabová, ktorá patrí medzi najväčšie talenty ženského MMA v Českej republike a na Slovensku. V Bratislave však budú hrať prím iní bojovníci.

 

 

Hlavným ťahákom na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu bude súboj legendárneho Ivana Buchingera s Vojtom Barboríkom o titul v perovej váhe. Buchinger je úradujúcim šampiónom v ľahkej váhe a ak by sa mu podarilo v Bratislave zvíťaziť, prepísal by históriu, pretože by sa stal historicky prvým dvojnásobným držiteľom titulu v organizácii.  „Bude to asi najlepší zápas v Oktagone, aký sme tu mali, pretože ja a Vojto sme kvalitní bojovníci. Ak budeme bojovať 5x5 minút, bude to druhý zápas storočia,“ narážal Buchinger na očakávania, ktoré verejnosť pred ich stretnutím má.

 

 

„Neviem, ako sa pripravuje, ja však rozhodne neprezradím, ako sa chystám ja. Myslím si, že tento zápas bude prebiehať v postoji i na zemi a že bude trvať minimálne tri alebo štyri kolá. On má čo stratiť, môže prísť o veľa. Ak prehrá, budem šampiónom Oktagonu a on potom nebude môcť v KSW zápasiť o titul. Ak však porazí toho najlepšieho, mňa, získa veľa,“ dodal.

 

„Neviem, ako bude tento zápas prebiehať. Som pripravený a budem nachystaný na každý aspekt súboja. Nemyslím si, že vyhrám, som o tom presvedčený a s tým som sem prišiel,“ reagoval na tlačovej konferencii Barborík.

 

 

V klietke sa predstaví aj nová posila Oktagonu Monika Chochlíková, ktorá so spoločnosťou podpísala kontrakt v máji a na podujatí Oktagon 25 absolvovala úspešnú premiéru, keď porazila Talianku Giuliu Chinellovú na body a počas súboja si na konto pripísala 215 úderov. Majsterka Európy v thajskom boxe v minulosti zápasila aj v rámci projektu Underground a pokorila Viktóriu Bulínovú na body. Meno jej súperky na bratislavskej udalosti sa dozvieme v priebehu najbližších týždňov.

 

 

Pozornosť púta aj duel Róberta Pukača s Matém Kertészom. Pukač sa v klietke naposledy predstavil v marci tohto roka, keď v 1. kole porazil na submisiu Jana Malacha. V Oktagone má bilanciu troch výhier a dvoch prehier. V akcii sa predstaví aj prvý šampión Oktagon Výzvy Gábor Boráros, ktorý zatiaľ meno súpera nepozná, ale po dvoch prehrách v rade by opäť rád našiel stratenú formu. Diváci sa môžu tešiť aj na srbského bojovníka Bojana Veličkoviča, ktorý je takisto novou posilou spoločnosti a na konte má jedno víťazstvo. Na podujatí sa s najväčšou pravdepodobnosťou neobjaví Američan Jeremy Kimball, ktorý je zobrazený na oficiálnom plagáte.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies