Na blahorečenie zosnulého pápeža pocestuje Hrušovský aj Figeľ

NETKY.SK • 28 Apríl 2011, 11:35 • 2 min
Na blahorečenie zosnulého pápeža pocestuje Hrušovský aj Figeľ

Na blahorečenie zosnulého pápeža pocestuje Hrušovský aj Figeľ

slovakia

left justify in out

img

Štátna delegácia na čele s prezidentom SR Ivanom Gašparovičom sa v nedeľu 1. mája zúčastní na slávnostnom obrade blahorečenia zosnulého pápeža Jána Pavla II. vo Vatikáne.
      Ako potvrdil TASR hovorca prezidenta SR Marek Trubač, v delegácii bude mať svoje zastúpenie aj podpredseda NR SR Pavol Hrušovský (KDH) a predseda kresťanských demokratov a minister dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR Ján Figeľ. Zostávajúce dve miesta v päťčlennej delegácii obsadí prezidentský kancelár a veľvyslanec.
      Účasť hlavy štátu na slávnostnej beatifikácii je prejavom najvyššej úcty štátu a slovenského národa voči osobe Jána Pavla II., ktorý počas svojho pontifikátu uskutočnil tri pastoračné cesty na Slovensko – v roku 1990, 1995 a 2003. SR tým zároveň chce vyslať signál, že má záujem pokračovať v prehlbovaní vzájomných vzťahov s najvyšším štatutárom katolíckej cirkvi - Svätou stolicou.
      Po skončení eucharistickej slávnosti blahorečenia na Námestí sv. Petra sa prezident Gašparovič s delegáciou presunie do Baziliky sv. Petra, kde vzdá úctu ostatkom Jána Pavla II. a krátko sa stretne s pápežom Benediktom XVI..
      Na pôde veľvyslanectva SR pri Svätej stolici by sa prezident a členovia delegácie mali stretnúť na záver jednodňovej návštevy s emeritným prefektom Kongregácie pre evanjelizáciu národov kardinálom Jozefom Tomkom, sekretárom Kongregácie pre východné cirkvi arcibiskupom Cyrilom Vasiľom a ďalšími slovenskými krajanmi, ktorí pôsobia ako profesori na pápežských univerzitách v Ríme.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies