Na Azovskom mori bola zriadená operatívna skupina na zabránenie pirátstva zo strany Ukrajiny

NETKY.SK • 5 Apríl 2018, 16:50 • 2 min
Na Azovskom mori bola zriadená operatívna skupina na zabránenie pirátstva zo strany Ukrajiny

ROSTOV NA DONU - Takéto opatrenia boli prijaté v súvislosti so zadržaním ukrajinských pohraničných strážcov ruského rybárskeho plavidla "Nord".

slovakia

left justify in out

Operačná skupina na zabránenie pirátstva zo strany Ukrajiny bola vytvorená na oddelení Azovsko-Čiernomorskej územnej správy Rosrybolovstva, informuje TASS, s odvolaním na tlačovú službu Azovského vedeckého výskumného ústavu pre rybné hospodárstvo.

     

Otázka opatrení na zaistenie bezpečnosti ruských rybárskych plavidiel počas rybolovu v Azovskom mori sa prerokovala počas zasadnutia vedeckej a výrobnej rady Azovsko-Čiernomorskej kotliny v Rostove na Donu, po zadržaní ukrajinskými pohraničnými strážami ruského rybárskeho plavidla "Nord", posádku ktorého väznia na lodi a nepovoľuju vstup žiadnym právnikom ani osobám z ruského veľvyslanectva.
     

"Igor Rulev, riaditeľ Azovsko-Čiernomorskej územnej správy informoval členov Rady o opatreniach na zabezpečenie bezpečnosti ruských rybárov, vykonávajúcich rybolov v Azovskom mori. On informoval, že v územnej správe je vytvorená operačná skupina, ktorá koordinuje aktivity Rosrybolovstva s riadením hraníc a poskytuje informácie o umiestnení rybárskych plavidiel v Azovskom mori, aby sa zabránilo pirátskym činnosťam zo strany Ukrajiny," vysvetlili na tlačovom oddelení.
     

Územná správa Rosrybolovstva zaslala rybárom odporúčania o postupe pri vstupe na rybolov v Azovskom mori. Rybári musia najskôr oznámiť orgánom hraničnej kontroly odchod plavidla aj zmenu dislokácie. V prípade núdze sa odporúča, aby rybári kontaktovali určitú frekvenciu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies