Myslela že zomiera, číňanka sa liečila dva mesiace

NETKY.SK • 8 Apríl 2020, 08:08 • 2 min
Myslela že zomiera, číňanka sa liečila dva mesiace

V sobotu opustila nemocnicu vo Wu-chan 35-ročná Číňanka, ktorá v nej strávila viac ako dva mesiace a na jednotke intenzívnej starostlivosti bojovala 20 dní o život. Keď Ťin Čchen odchádzala, mala oči zaliate slzami. Informoval Reuters.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Na jednotke intenzívnej starostlivosti skončila 5. februára, keď u nej bola zistená saturácia hemoglobínu kyslíkom na 80%, zatiaľ čo bežne sa pohybuje medzi 95 a 98 percentami. "Cítila som sa chorá a myslela som si, že zomieram. Než ma previezli na JIS, nahrala som svoje posledné slová," uviedla Ťin.

 

Bola vo veľmi kritickom stave

"Na počiatku bola pacientka v kritickom stave kvôli dlhodobému nedostatku kyslíka. Liečba bola veľmi obtiažna," povedal lekár Čang Nuo-fu, ktorý stál na čele zdravotníckeho tímu z provincie Kuang-tung a pripravil terapeutický plán.

 

"Veľmi si vážime úspechu a sme šťastní, že sa vyliečila. A keď bola prepustená z nemocnice, ešte viac nás to povzbudilo," dodal Čang.

 

Konzultácie pri jej liečbe poskytoval expert na boj s chorobou Covid-1 Čong Nan-šan. "Mala som opakované recidívy, ale oni to nevzdávali. Dokonca mali trikrát konzultácie na diaľku s Čong Nan-sane. Venovali mi ohromné ​​úsilie a energiu. Som im za to vďačná."

 

img

 

Vstávať a cvičiť!

"Liečba na JIS trvala 20 dní," uviedol Čang. Po ukončení intubácie bola pacientka tri dni pozorovaná a potom bola prevezená na bežné oddelenie.

 

"Boli sme tak šťastní, keď mohla pre prekonaní intubácie bezpečne opustiť JIP," dodal.

 

Keď Ťin odchádzala, lekári jej hovorili, čo má pri rekonvalescencii robiť. "Skúšajte viac cvičiť," povedal jej lekár Che Sin liang. Keď sa ho pýtala, či je to vôbec možné, odpovedal: "Áno, cvičte tak dlho, kým nebudete ťažko vzdychať."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies