Alžbeta II. dúfa, že sa bude môcť zúčastniť na bohoslužbe za princa Philipa

NETKY.SK • 24 Marec 2022, 15:49 • 2 min
Alžbeta II. dúfa, že sa bude môcť zúčastniť na bohoslužbe za princa Philipa

LONDÝN- Britská kráľovná Alžbeta II. dúfa, že sa na budúci týždeň bude môcť zúčastniť na bohoslužbe za svojho zosnulého manžela princa Philipa. Panovníčka na začiatku marca zrušila plánovanú účasť na oslavách Dňa Commonwealthu. TASR správu prevzala od agentúry Reuters, ktorá sa odvoláva na zdroj z Buckinghamského paláca.

slovakia

left justify in out

Na zdravie kráľovnej sa pozornosť sústreďuje od októbra minulého roka, keď musela pre bližšie nešpecifikované zdravotné príčiny stráviť jednu noc v nemocnici. Lekári jej vtedy odporučili oddych. Vo februári prekonala ochorenie COVID-19, pričom mala len mierne príznaky podobné chrípke.

 

img

 

Buckinghamský palác vo štvrtok uverejnil detaily spomienkovej bohoslužby, ktorá má byť poďakovaním za prínos princa Philipa do verejného života. Bude sa konať 29. marca vo Westminsterskom opátstve v Londýne. V oficiálnom oznámení z paláca sa uvádza, že na bohoslužbe sa zúčastnia i členovia kráľovskej rodiny, bližšie podrobnosti sa tam však nepíšu.

 

Po prekonaní covidu 95-ročná panovníčka vykonávala len menej náročné povinnosti, poskytla napríklad audienciu kanadskému premiérovi Justinovi Trudeauovi. Na začiatku marca sa nezúčastnila ani na tradičných oslavách Dňa Commonwealthu vo Westminsterskom opátstve. Podľa agentúry Reuters však jej neúčasť nesúvisela s jej zdravotným stavom.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Nikoleta Preložníková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona