Vlasy koruna krásy: Viete aké prípravky sú vhodné pre vaše vlasy?

NETKY.SK • 2 Apríl 2023, 16:29 • 2 min
Vlasy koruna krásy: Viete aké prípravky sú vhodné pre vaše vlasy?

BRATISLAVA - Vlasy sú korunou krásy každej ženy. Či už má dlhé, krátke, farbené, alebo nefarbené, vlasom by mala každý z nás venovať dostatočnú starostlivosť. Ako sa starať o farbené aj nefarbené vlasy a tiež aké produkty by nemali chýbať vo vašej domácej vlasovej výbave, prezrádzajú nasledujúce riadky.

slovakia

left justify in out

Farbíte? Hydratujte!

Farbené vlasy potrebujú hlavne dostatok hydratácie. Pravidlom totiž je, že farbenie vlasy vysúša. Je preto dobre vlasy častejšie vyživovať. Ideálne ak si po umytí doprajete kondicionér a po usušení sérum. Ak si vlasy sušíte fénom, kulmou, či poprípade používate žehličku na vlasy, nezabudnite použiť prípravok na tepelnú ochranu. Vlasy sa teplom poškodzujú, preto ak nemusíte vlasy si sušte radšej voľne, predĺžite tak nielen ich životnosť, ale tiež kvalitu vašej farby. Existujú tiež rôzne suché hydratačné spreje, ktoré môžete používať medzi umývaniami. Umývanie vlasov, ktoré by malo vždy obsahovať použitie šampóna aj kondicionéru skúste obmedziť na 2-3 krát týždenne. Ak máte aj mimo týchto intervalov pocit, že vaše vlasy potrebujú oživiť, umývanie nahraďte suchým šampónom.


Farbené vlasy tiež nie je dobré umývať bezprostredne po návšteve kaderníčky a ak sa jarné lúče zosilnia noste pri dlhšom pobyte na slnku radšej čiapku. Ochránite tak svoju farbu, ktorá ostane dlhšie ako nová. Vo výbave by vám teda okrem kvalitného šampóna a kondicionéru pre váš typ vlasov nemal chýbať ani olejček na končeky, prípravok na tepelnú úpravu a kvalitná vlasová maska.


Nefarbíte? Hýčkajte!


Výhodou nefarbených vlasov je, že ich pravidelne a tak intenzívne nepoškodzujete. To však neznamená, že im netreba dopriať pravidelnú starostlivosť. Na rozdiel od farbených vlasov však nefarbené vlasy nepotrebujú špeciálne kúry a masky až v takom množstve ako farbené vlasy, nakoľko vlasová kutikula to nie je až tak poškodená. Nefarbené vlasy môžete umývať prírodnými prípravkami, čím predlžujete ich životnosť a krásne podporujete ich rast. V zásade vám pri starostlivosti o nefarbené vlasy postačí menej produktov nakoľko vlasy dokážete efektívne regenerovať aj kvalitným olejom. Medzi najúčinnejšie oleje v prípade vlasovej starostlivosti patrí argánový, jojobový, ricínový alebo avokádový. Kvalitný prírodný produkt, ktorý obsahuje mix spomínaných olejov využijete ako kondicionér, masku, či dokonca olejček na končeky. Šampóny bez obsahu parabénov, ftalátov a SLS sú vhodné aj pre ľudí s citlivou pokožkou hlavy, či alergikov.

 

Čo áno a čo nie?


Ak máte pocit, že sa v záplave vlasových produktov už vôbec nevyznáte, ponúkame vám zopár rád ako sa vo vlasových produktoch lepšie vyznať a čo by vám vo vašej domácej výbave nemalo chýbať. V prípade farbených vlasov je najdôležitejšie zvoliť šampón a kondicionér vhodný pre vašu farbu. To znamená blondýny by mali používať šampóny pre blondýny, brunetky pre brunetky. Ide o to že v prvom prípade ide o odfarbený vlas, zatiaľ čo v druhom o zafarbený. Starostlivosť je teda odlišná. Aj v prípade blond vlasov existujú iné šampóny pre studenú a iné pre teplú blond. Po umytí by ste si mali pred tepelnou úpravou vlasy vždy ošetriť produktom na ochranu pred fénovaním , či kulmovaním a na záver použiť olej na končeky vlasov. Je tiež dobré dopriať si jeden-dva krát týždenne vlasovú masku. Ak máte pocit že sa vám vlasy často mastia, skústevynechať používanie laku a tužidla a aspoň jedno umývanie nahradiť suchým šampónom. V prípade nefarbených vlasov vám postačí šampón, kondicionér a univerzálny olejček, ktorý použijete na končeky a cca raz týždenne ako masku. Môžete použiť voľne predajné rastlinné oleje, alebo si zadovážiť olej, ktorý kombinujte viacero prírodných zložiek dohromady. Ak ste navyše alergik či atopik, úplne sa vyhýbajte chemickým zloženiam, SLS, ftalátom a rôznym syntetickým zložkám. V neposlednom rade je vždy dobré vlasy z času na čas podstrihnúť a navštíviť salón kde sa vám o vašu korunu krásy postará odborník.

 

Produkty: www.biorganica.sk , www.beautysecret.sk




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Petras
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies