Myjava na jar bez Oršulu, Sládeka či Kosíka

NETKY.SK • 25 Február 2015, 18:56 • 2 min
Myjava na jar bez Oršulu, Sládeka či Kosíka

MYJAVA - Futbalový klub Spartak Myjava už v jarnej časti sezóny 2014/2015 nebude môcť využiť služby Filipa Oršulu, Petra Sládeka, Pavla Kosíka, Tomáša Bruška či Tomáša Belica.

slovakia

left justify in out

Oršula prestúpil do Slovana Bratislava, Sládeka si vypožičala Trnava. Kosík ukončil aktívnu kariéru, Bruško a Belic odišli po ukončení zmluvy. Do druhej časti tohto ročníka najvyššej slovenskej súťaže vstúpia "kopaničiari" s 24-členným kádrom.

 

"Na doplnenie Oršulu a Sládeka sme priviedli na hosťovanie z Liberca Ľuboša Kolára, situáciu na hrote sme vyriešili hosťovaním Michala Peňašku zo Slovana. Hosťujú u nás aj mladí perspektívni Martin Janco a brankár Matúš Hruška. Na všetkých spomenutých máme opčné právo a podľa toho, ako sa ukážu, sa rozhodneme, či ho uplatníme. Veľkým prísľubom sú štyria domáci dorastenci Peter Egri, Dávid Copko, Erik Vávra a Dominik Ferenčič. Zapojili sa do prípravy s ´áčkom´, boli aj na sústredení v Turecku. Budú sa zapájať do tréningového procesu i majstrovských zápasov," komentoval na stredajšej tlačovej besede pohyby v kabíne manažér tímu Pavol Holeščák.

 

Myjava jarnú časť Fortuna ligy odštartuje v sobotu stretnutím 20. kola na pôde Trnavy. Hráči sa už na návrat do akcie po dlhej pauze tešia. "Je cítiť napätie, aj trochu nervozity. Myslím si, že je to vždy pred prvým zápasom. Sme plní očakávaní. Osobne sa teším, že uvidím zvnútra a z ihriska, ako sa mení trnavský štadión," povedal myjavský kapitán Martin Černáček. 

 

Myjavčania počas zimnej prestávky okrem tréningového procesu a kondičnej prípravy absolvovali aj 13 prípravných duelov, ktoré podľa trénera Petra Gergelyho napriek nie príliš oslnivým výsledkom splnili svoj účel. "Mali sme utvorené optimálne podmienky, k dispozícii bola posilňovňa, hala, umelá tráva. Plán sme splnili. Bonusom bolo sústredenie v Turecku, kde nám vyšlo ideálne počasie. Vyberali sme si súperov, pri ktorých sa mohli prejaviť a nabrať skúsenosti mladí hráči. Tí sa zlepšovali, takže to splnilo účel," uviedol kouč Gergely, no označil aj dve negatíva. "V Turecku utrpel zranenie kolena Richard Čiernik, v poslednom prípravnom stretnutí si zlomil sánku Lukáš Beňo. Našu pripravenosť na ligu ukáže až samotná súťaž. Kostra mužstva zo záveru jesene zostala pohromade. Som presvedčený, že nebudeme slabší než na konci jesennej časti," tvrdil v stredu Peter Gergely. 

Po prvej polovici aktuálnej sezóny zimoval myjavský Spartak na štvrtom mieste so ziskom 29 bodov. "Predsezónne ciele nemeníme. Chceli by sme hrať atraktívny futbal a divákov dostať na štadión v čo najvyššom počte. Už som vystriedal nejaké kluby, ale to, čo sa robí pre diváka na Myjave, je obdivuhodné. Samozrejme, že najlepšou propagáciou sú dobré výsledky. Tento ročník je špecifický, prvých päť kôl na nás čaká vonku. Z mojej strany je to aj požiadavka o trpezlivosť. Chlapci hrajú so srdiečkom pre Myjavu, káder sa obmenil, sú v ňom aj mladí futbalisti. Po tých piatich kolách môže byť všelijako, tak aby doma hráči cítili prostredie ako naozaj domáce," povedal manažér tímu Pavol Holeščák. 

 

Doplnil ho lodivod Peter Gergely: "Nepodarilo sa nám splniť jeden z cieľov - ísť v Slovnaft Cupe čo najďalej. Pokiaľ bude možnosť, bol by som rád, aby sme čo najdlhšie bojovali o účasť v európskych súťažiach. Máme to rozohrané, ako sa nemusí každý rok podariť. Musia byť o tom presvedčení hráči i my. Pri troche šťastia a dobrej konštelácii budeme o pohárovú Európu hrať až do konca. Pred sezónou sme mali cieľ umiestniť sa do piateho miesta. Minimálne toto by sme chceli naplniť." 

 

Káder A-mužstva Spartaka Myjava pred jarnou časťou sezóny 2014/2015: 


Brankári: Peter Solnička, Matúš Hruška, Lukáš Urminský 
Obrancovia: Peter Jánošík, Jakub Kastelovič, Lukáš Beňo, Martin Černáček, Roman Častulín, Radoslav Ciprys, Peter Egri, Denis Švec 
Stredopoliari: Marek Jastráb, Ľuboš Kolár, Denis Duga, Frederik Bílovský, Tomáš Marček, Dávid Copko, Erik Daniel, Erik Vávra 
Útočníci: Štefan Pekár, Dominik Ferenčič, Martin Janco, Marek Kuzma, Michal Peňaška 

Zmeny v kádri A-mužstva Spartaka Myjava počas zimnej prestávky: 
Príchody: Matúš Hruška (hosťovanie z Púchova), Ľuboš Kolár (hosťovanie z Liberca), Martin Janco (hosťovanie z Považskej Bystrice), Michal Peňaška (hosťovanie zo Slovana Bratislava), Peter Egri, Dávid Copko, Erik Vávra, Dominik Ferenčič (všetci z dorastu) 
Odchody: Roland Šmahajčík (hosťovanie v Senici), Roman Sirota (ukončenie hosťovania), Tomáš Bruško, Tomáš Belic (obaja ukončenie zmluvy), Peter Sládek (hosťovanie v Spartaku Trnava), Filip Oršula (prestup do Slovana Bratislava), Pavol Kosík (ukončenie aktívnej kariéry) 

Realizačný tím: 
Manažér A-mužstva: Pavol Holeščák st. 
Tréner: Peter Gergely 
Asistenti trénera: Radúz Dorňák, Peter Vavák, Dušan Kramlík 
Kondičný tréner: Michal Horný 
Tréner brankárov: Miroslav Holčík 
Vedúci mužstva: Ľuboš Zverec 
Masér: Ľubomír Horeš 
Lekár: MUDr. Milan Mokoš 

Prehľad prípravných stretnutí Spartaka Myjava pred jarnou časťou sezóny 2014/2015: 
Spartak Myjava - FC Nitra (II. liga) 1:1 
Spartak Myjava - MŠK Žilina 0:5 
Spartak Myjava - MFK Skalica (II. liga) 2:3 
Spartak Myjava - MFK Topvar Topoľčany (III. liga) 5:0 
Spartak Myjava - 1. FC Slovácko (ČR) 
AS Trenčín - Spartak Myjava 0:2 a 3:0 
Spartak Myjava - TS Podbeskidzie Bielsko-Biala (Poľ.) 0:1 
Spartak Myjava - FC Viitorul Konstanca (Rum.) 0:1 
Spartak Myjava - PFC Levski Sofia (Bul.) 1:0 
Spartak Myjava - FC SIPG Šanghaj (Čína) 2:3 
Baník Ostrava (ČR) - Spartak Myjava 2:0 
Spartak Myjava - FC Fastav Zlín 0:1 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies