My obchody nerobíme, R. Fico súdi druhých podľa seba

NETKY.SK • 3 August 2010, 07:00 • 2 min
My obchody nerobíme, R. Fico súdi druhých podľa seba

My obchody nerobíme, R. Fico súdi druhých podľa seba

slovakia

left justify in out

img

Poslanci z hnutia Obyčajní ľudia (OĽ) neurobili v súvislosti s dnešnou dohodou o zotrvaní v klube SaS žiadny politický obchod. V tlačovom vyhlásení to uviedol poslanec Národnej rady SR Igor Matovič (SaS/OĽ), podľa ktorého je kritický postoj predsedu Smeru-SD Roberta Fica k dohode v duchu hesla "Podľa seba súdim teba".
      "My štyria nikdy nebudeme zámienkou na váš návrat ku korýtkam. Konečne si to uvedomte a prestaňte posielať svoje spojky," odkázal Matovič predsedovi najsilnejšej opozičnej strany. Dodal, že práve Robert Fico a predseda SNS Ján Slota sú ľudia, ktorých "sme od koryta chceli odstaviť."
      Matovič predpokladá, že vládna koalícia bude realizovať niektoré priority Obyčajných ľudí. "Premiérka Radičová verejne na stretnutí s poslancami vyhlásila, že sa rozhodla, že predloží návrhy na zmenu zákonov, ktoré umožnia zdaniť paušálne náhrady poslancov a zrušiť akékoľvek odstupné politikov," pripomenul, že tým predsedníčka vlády plní jeden z bodov programu OĽ.
      Podpredseda Smeru-SD Robert Kaliňák dnes na otázku, ako hodnotí Matovičove slová, podľa ktorých ho viackrát kontaktovali ľudia zo Smeru-SD a ponúkali mu rokovania, odpovedal, že "je to asi také hodnoverné, ako keby povedali, že ich kontaktovalo UFO".
      Predseda Smeru-SD Robert Fico dnes označil dohodu medzi Sulíkom a OĽ a aktualizácii programového vyhlásenia vlády za nereálnu. "Aktualizácia programového vyhlásenia vlády je nemožná. S programovým vyhlásením vlády prichádza vláda pred parlament len raz. Z úplného nie sa stalo úplné áno a prekryli to (poslanci SaS zo združenia OĽ, pozn. TASR) úplným politologickým nezmyslom. Za týchto podmienok skupina štyroch poslancov vyvoláva nedôveru a oprávnené otázky, čo je za touto dohodou," povedal na dnešnej tlačovej konferencii Fico, ktorý má podozrenie z uzatvárania tajných politických dohôd s ekonomickým pozadím.
      Predstavitelia OĽ sa totiž zaviazali, že sa vzdajú poslaneckého mandátu, ak by v priebehu funkčného obdobia opustili poslanecký klub SaS. Uvádza sa to v dohode SaS s občianskym hnutím Obyčajní ľudia, ktorú dnes zverejnili v Bratislave. "Plnenie dohôd je základom akejkoľvek dobrej spolupráce, a preto ja, Richard Sulík, s vedomím premiérky Ivety Radičovej vyhlasujem, že program SaS bude rozšírený o tie body programu OĽ, s ktorými SaS súhlasí," píše sa v dohode.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies