Muž zabil svoju manželku, bez povolenia išla nakupovať

NETKY.SK • 12 August 2013, 14:16 • 2 min
Muž zabil svoju manželku, bez povolenia išla nakupovať

KÁBUL - Muž na severe Afganistanu zastrelil svoju 24-ročnú manželku, pretože išla do obchodu bez toho, aby si pýtala jeho súhlas.

slovakia

left justify in out

Muž z provincie Kundúz je podľa polície na úteku. Násilie voči ženám v Afganistane sa stále zvyšuje. Afganská nezávislá komisia pre ľudské a (AIHRC) zaznamenala v poslednom roku výrazný nárast v tejto oblasti v krajine. Iba od marca do júna tohto roku bolo zaznamenaných 700 prípadov ťažkého ublíženia na zdraví ženám, z toho 240 zabili rodinní príslušníci z dôvodu "ochrany cti rodiny".

Zakladateľke AIHRC a afganskej ochrankyni ľudských práv Sime Samarovej udelili v roku 2012 alternatívnu Nobelovu cenu Right Livelihood Award. Zakladateľom ceny bol v roku 1980 nemecko-švédsky filantrop Jakob von Uexküll. Jej súčasťou je aj finančná odmena vo výške 50 000 eur. Samarová vyzvala svetové spoločenstvo, aby po odchode medzinárodných jednotiek z krajiny na Afganistan nezabudli. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies