Onedlho sa dozvieme ďalší termín procesu s Dobroslavom Trnkom v kauze Gorila

NETKY.SK • 15 Február 2022, 15:20 • 2 min
Onedlho sa dozvieme ďalší termín procesu s Dobroslavom Trnkom v kauze Gorila

BRATISLAVA - Ak sa nezhorší pandemická situácia, čoskoro by mohol byť známy ďalší termín procesu s bývalým generálnym prokurátorom Dobroslavom Trnkom obžalovaným v kauze Gorila. Vyplýva to z vyjadrenia hovorcu Krajského súdu (KS) v Bratislave Pavla Adamčiaka. Okresný súd Bratislava I naposledy v tejto veci pojednával vlani v septembri.

slovakia

left justify in out

Proces mal pôvodne pokračovať na konci roka 2021, ale termín hlavného pojednávania zrušili pre uprednostnenie inej väzobnej veci.

 

„Nový termín nebol určený pre pandemickú situáciu, keďže nejde o vec, ktorá by nezniesla odklad, pričom vyhlásená mimoriadna situácia stále nebola zrušená (stále platí, že by sa mali pojednávať iba neväzobné veci, ktoré neznesú odklad)," sprostredkoval Adamčiak reakciu predsedu senátu OS Bratislava I Mareka Fila.

 

img

 

Naposledy na súde prehrávali a čítali záznamy z policajných odposluchov. Išlo o odposluchy z auta Dobroslava Trnku. Na decembrovom pojednávaní mali vypovedať znalci, mali sa tiež prehrávať časti Gorily. Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) podal obžalobu na Dobroslava Trnku zo zločinu zneužívania právomocí verejného činiteľa.

 

img

 

Podľa záverov vyšetrovateľa Národnej kriminálnej agentúry bývalý šéf Generálnej prokuratúry SR nestíhal všetky trestné činy, o ktorých sa dozvedel. Polícia uviedla, že Dobroslav Trnka mal prevziať od podnikateľa Mariana Kočnera zvukovú nahrávku obsahujúcu rozhovory osôb z podnikateľského prostredia, politikov a predstaviteľov štátnych orgánov. Z rozhovorov mali pritom vyplývať podozrenia zo spáchania viacerých trestných činov, najmä korupčného charakteru. Nahrávkou mal Dobroslav Trnka a ďalšie dve osoby údajne vydierať finančníka Jaroslava Haščáka.

 

Prečítajte si: Luxusná vila, v ktorej býva Dobroslav Trnka, je na predaj

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies