Muž z Prahy sa chcel definitívne zbaviť exmanželky a otrávil ju metanolom

NETKY.SK • 23 Október 2013, 16:25 • 2 min
Muž z Prahy sa chcel definitívne zbaviť exmanželky a otrávil ju metanolom

PRAHA - Prípad vraždy odhalili v ČR pri objasňovaní úmrtí na následky otráv metanolom. Mestské štátne zastupiteľstvo v Prahe obžalovalo z hrdelného zločinu 59-ročného mechanika, ktorého viní, že zneužil alkoholizmus niekdajšej manželky a primiešal jej do vodky metanol. Informáciu priniesli dnes české médiá.

slovakia

left justify in out

Podľa obžaloby došlo k vražde v marci 2013 v pražskej štvrti Chodov, kde predpokladaný páchateľ býval pod jednou strechou s niekdajšou manželkou, s ktorou sa rozviedol ešte v roku 2000. Ich spolunažívanie nebolo harmonické, sprevádzali ho čoraz ostrejšie hádky, takže sa muž rozhodol pre odstránenie ženy.

Páchateľ umiestnil do spoločne využívanej chladničky dve fľaše vodky s primiešaným metanolom, a keď žena po nich siahla, nijako ju nevaroval. Našiel ju vraj až po troch dňoch bez známok života a ohlásil jej úmrtie. Mužovi hrozí v prípade uznania viny súdom za vopred naplánovanú vraždu hoci 12-20 rokov za mrežami. Metanolová aféra si v ČR od septembra minulého roka vyžiadala celkovo 47 obetí a desiatky zranených, nezriedka s trvalými následkami.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies