Muž sa roky vydával za Rockefellera, pred 30 rokmi vraždil!

NETKY.SK • 11 Apríl 2013, 11:46 • 2 min
Muž sa roky vydával za Rockefellera, pred 30 rokmi vraždil!

LOS ANGELES - Nemeckého podvodníka, ktorý sa roky vydával za člena bohatej americkej rodiny Rockefellerovcov, uznali v stredu vinným z vraždy spred takmer 30 rokov.

slovakia

left justify in out

Porota súdu v Los Angeles dospela k verdiktu po necelom dni zvažovania dôkazov voči 52-ročnému Christianovi Karlovi Gerhartsreiterovi. Tomu teraz hrozí maximálny trest doživotia za vraždu 27-ročného Johna Sohusa z roku 1985, informovala tlačová agentúra Reuters.

Telesné pozostatky Sohusa našli v roku 1994 v záhrade domu v bohatej losangeleskej štvrti San Marino, kde žil s manželkou. Gerhartsreiter si v čase vraždy prenajímal domček na pozemku matky svojej obete a žil pod falošnou identitou britského aristokrata Christophera Chichestera.

V čase nájdenia Sohusovho tela pri stavebných prácach už Gerhartsreiter žil na východnom pobreží USA a vystupoval pod ďalšími menami.

Na jeho dvojaký život sa však prišlo po tom, ako ho v roku 2008 zatkli za únos jeho malej dcéry v Bostone po rozvode. Zistilo sa totiž, že sa 16 rokov vydával za potomka rodiny Rockefellerovcov, Clarka Rockefellera.

V roku 2009 ho odsúdili na štyri roky za únos, napadnutie a ublíženie na zdraví. Trest si odpykával v štáte Massachusetts, keď ho úrady v Los Angeles obvinili z vraždy Sohusa.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies