Muž okradol 84-ročnú dôchodkyňu, hrozí mu päť rokov za mrežami

NETKY.SK • 23 December 2016, 12:03 • 2 min
Muž okradol 84-ročnú dôchodkyňu, hrozí mu päť rokov za mrežami

BRATISLAVA - Košická polícia zaznamenala ďalšiu legendu, pod ktorou sa môžu zlodeji ľahko dostať do obydlia najmä starších osôb. Súvisí s prichádzajúcou zmenou ukončenia terestriálneho vysielania jednej z komerčných televíznych staníc na Slovensku.

slovakia

left justify in out

Agentúru SITA o tom informoval košický policajný hovorca Alexander Szabó s tým, že sa o tom presvedčila aj 84-ročná dôchodkyňa z Košíc. Doposiaľ neznámy páchateľ jej v stredu 21. decembra popoludní zaklopal na dvere bytu a predstieral, že priniesol z mestského úradu preplatok za káblovú televíziu v súvislosti s ukončením terestriálneho vysielania televíznej stanice. Dôverčivá dôchodkyňa ho vpustila do bytu. Páchateľ jej ponúkol, že skontroluje naladenie televíznych staníc a zároveň jej dával 20 eurovú bankovku s tým, aby mu vydala tri eurá. Porozhliadol sa po byte a po vytypovaní miest, kde by si mohla dôchodkyňa schovávať peniaze, ju poprosil o pohár vody. Následne využil jej neprítomnosť a z knihovne v spálni jej ukradol približne 2 000 eur a z bytu nepozorovane odišiel. Policajti po páchateľovi pátrajú.

 

Muž mal približne 30 až 36 rokov, vysoký bol asi 180 centimetrov, strednej postavy, oblečenú mal modrú bundu s bielymi pásikmi a modrú čiapku. Páchateľ vystupoval veľmi kultivovane. Polícia v tejto súvislosti už začala trestné stíhanie pre prečin porušovania domovej slobody a krádeže. Páchateľovi tohto skutku hrozí trest odňatia slobody na jeden až päť rokov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies