VIDEO Chára sa zastal spoluhráča a za svoj pästný súboj zožal ovácie publika

NETKY.SK • 18 Január 2019, 11:03 • 2 min
VIDEO Chára sa zastal spoluhráča a za svoj pästný súboj zožal ovácie publika

BOSTON - Slovenskí hokejisti Zdeno Chára a Peter Cehlárik si pripísali po asistencií pri triumfe Bostonu na domácom ľade nad St. Louis 5:2 vo štvrtkovom stretnutí NHL. Kapitán Bruins Chára pridal ku prihrávke na druhý gól svojho tímu aj úspešnú bitku a vyhlásili ho za tretiu hviezdu zápasu.

slovakia

left justify in out

Štyridsaťjedenročný bek odohral 20:13 min a nazbieral dva plusové body, 1 "hit" a zablokoval 3 strely súpera. Rukavice zhodil v druhej tretine a zápasníckym spôsobom poslal k ľadu útočníka Patricka Maroona. Pre rodáka z Trenčína to bola už 63. bitka v NHL, prvá v tomto ročníku.


Vo svojom druhom zápase v sezóne bodoval aj Cehlárik, 23-ročný krídelník sa podieľal na úvodnom góle duelu. Absolvoval 14:45 min a získal jednu "plusku". Rodák zo Žiliny inkasoval v úvode druhej časti hry menší trest za podrazenie, na brankára hostí vyslal 2 strelecké pokusy a pridal 1 "bodyček".

V bránke Bostonu dostal prednosť Tuukka Rask pred slovenským gómanom Jaroslavom Halákom a k triumfu prispel 28 úspešnými zákrokmi. Pre 31-ročného Fína to bolo 252. víťazstvo v kariére a vyrovnal klubový rekord Cecila Thompsona.

 

"Rozprávame sa o tíme z originálnej šestky, o to je to cennejšie. Je skvelé, že som tu toľko rokov a veľa to pre mňa znamená. Dúfam, že v Bostone zotrvám ešte niekoľko sezón a pridám veľa ďalších víťazstiev," povedal podľa nhl.com Rask.

 

 




Boston - St. Louis 5:2 (0:0, 2:2, 3:0)
Góly: 24. Krug (Krejčí, CEHLÁRIK), 36. Backes (CHÁRA, Krejčí), 46. Wagner (Forsbacka-Karlsson), 54. Marchand (McAvoy, Bergeron), 60. Kuraly (Krejčí, Wagner) - 25. R. O'Reilly (Kyrou, Perron), 34. Gunnarsson (Schwartz, B. Schenn)
Zdeno Chára 20:13 min, 0+1, +2, 5 trestných minút, 1 "hit", zablokoval 3 strely súpera, Peter Cehlárik (obaja Boston) 14:45 min, 0+1, +1, 2 trestné minúty, 2 strely na bránku, 1 "hit"
 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies