Muž, ktorý prežil popravu upadol do kómy

NETKY.SK • 22 Október 2013, 10:24 • 2 min
Muž, ktorý prežil popravu upadol do kómy

TEHERÁN - Iránec, ktorý pred dvormi týždňami prežil popravu obesením, upadol do kómy. Informujú o tom v pondelok tamojšie média.

slovakia

left justify in out

Stav tridsaťsedemročného muža, ktorý bol označený za mŕtveho po 12 minútach visenia na slučke vo väzení pri meste Bojnord, je podľa lekárov vážny a hrozí mu mozgová smrť. Doktori ho navyše nechcú operovať, kým je v bezvedomí.

Lekár deň po poprave v márnici s prekvapením zistil, že odsúdený drogový pašerák nezomrel a stále dýcha. Následne ho previezli na ošetrovňu, kde sa zotavoval, aby ho mohli opätovne popraviť. Ľudskoprávne organizácie vrátane niektorých iránskych právnikov však takýto postup označili za neľudský a žiadajú jeho prepustenie. Na jeho stranu sa postavili aj dvaja vplyvní duchovní. 

Podľa údajov Amnesty International tento rok popravili v Iráne viac ako 500 ľudí, väčšinu za pašovanie drog. Islamská republika tak po Číne usmrcuje najviac ľudí na svete. Teherán argumentuje nevyhnutnosťou hrdelného trestu v záujme zachovania poriadku. Iránci navyše podotýkajú, že k popravám dochádza iba výnimočne a to v prípadoch vraždy, znásilnenia, ozbrojenej lúpeže, pašovania drog či nevery.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies