Muž havaroval požičaným autom, v dychu mal viac ako štyri promile

NETKY.SK • 12 Apríl 2023, 12:30 • 2 min
Muž havaroval požičaným autom, v dychu mal viac ako štyri promile

KOŠICE - Polícia začala trestné stíhanie pre podozrenie z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky v prípade 40-ročného muža, ktorý šoféroval v okrese Gelnica. V dychu mu namerali viac ako štyri promile alkoholu. Informovala o tom košická krajská policajná hovorkyňa Lenka Ivanová.

slovakia

left justify in out

Muž si počas Veľkonočného pondelka (10. 4.) sadol za volant požičaného auta, ktoré mal vyčistiť, pričom nebol ani držiteľom vodičského oprávnenia. Na križovatke v smere z obce Mníšek nad Hnilcom odbočil vľavo na obec Helcmanovce. Autom zišiel z cesty do odvodňovacieho kanála a narazil do betónového priepustu pred jedným z rodinných domov.

 

Vec nikomu neoznámil, auto nechal na mieste a pešo sa vybral domov. "Krátko nato mu na dvere zaklopali muži zákona, ktorí ho podrobili dychovej skúške. Jej výsledok bol 1,93 miligramu na liter alkoholu v dychu, čo je v prepočte 4,08 promile," spresnila Ivanová s tým, že skončil v cele policajného zaistenia. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies