Musíme to zvládnuť, nič iné nám nezostáva, vedia Slováci

NETKY.SK • 10 Október 2015, 14:55 • 2 min
Musíme to zvládnuť, nič iné nám nezostáva, vedia Slováci

LUXEMBURG - V pondelok 12. októbra 2015 neskoro večer sa pre slovenskú futbalovú reprezentáciu skončí kvalifikácia o postup na budúcoročné majstrovstvá Európy do Francúzska.

slovakia

left justify in out

Výber pod trénerským vedením Jána Kozáka nastúpi od 20.45 h na Štadióne Josyho Barthela v Luxemburgu proti domácemu outsiderovi na svoje záverečné desiate stretnutie v C-skupine spomenutej eliminácie.

Napriek piatkovému zaváhaniu v Žiline s Bielorusmi majú Slováci stále všetko vo vlastných rukách: v tabuľke "céčka" figurujú na druhej pozícii zaručujúcej priamu účasť v krajine "galského kohúta" a pokiaľ zvíťazia na luxemburskom ihrisku, historický postup na kontinentálny šampionát im už neujde bez ohľadu na výsledok prenasledovateľov z Ukrajiny proti Španielom. Aj keď po nečakanom neúspechu sa necestuje ľahko ani na pôdu európskeho futbalového trpaslíka a Ukrajinci zvýšili tlak na Slovákov piatkovým triumfom v Macedónsku, reprezentantom SR nechýba odhodlanie priviezť tri body.

"Máme pred sebou posledný krok. Pôjde o všetko. Musíme to zvládnuť, nič iné nám nezostáva. Vieme, o čo hráme. Rezultátom s Bieloruskom sme si to skomplikovali, no o to sladší môže byť zdarný koniec," burcoval Michal Ďuriš, ktorý označil duel v Luxembursku za zápas roka. "Máme krátky čas na regeneráciu, takže to nebude nič jednoduché. Náš káder však disponuje obrovskou kvalitou a sme skvelý kolektív," pokračoval 27-ročný Ďuriš. Útočník v službách úradujúceho českého šampióna Viktorie Plzeň si v piatok pripísal okrúhly dvadsiaty štart v najcennejšom drese, ale naďalej čaká na premiérový gól v národnom tíme.

Jeho klubový spoluhráč, brankár Matúš Kozáčik, pripomenul, že muži s dvojkrížom na hrudi si kvalifikáciu rozohrali na rovný postup. "Stále bojujeme o priamu miestenku. Čaká na nás ešte jeden súboj. Naším cieľom je víťazstvo v Luxembursku, ktorým dosiahneme to, čo si všetci želáme. Treba hrať naplno a predovšetkým streliť góly," upozornil 31-ročný gólman Kozáčik. "Je našou povinnosťou zmobilizovať sa a uspieť v Luxemburgu," zduplikoval Ondrej Duda.

Ostrieľanému strednému obrancovi Jánovi Ďuricovi síce po dlhšom zranení proti Bielorusku nezvýšilo miesto v základnej zostave, čo však neznamená, že dianie na žilinskom trávniku vnímal o čosi menej. "Neviem, čím to je. Máme na konte toľko bodov a opäť musíme čakať do poslednej chvíle," pripomenul Ďurica rok 2009 a vyvrcholenie eliminácie o postup na majstrovstvá sveta 2010 do Juhoafrickej republiky. Aj vtedy Slováci mali v predposlednom vystúpení v domácom prostredí možnosť spečatiť miestenku na vrcholné podujatie. Na dnes už neexistujúcom Tehelnom poli však podľahli Slovincom 0:2. O všetkom teda muselo rozhodnúť záverečné predstavenie v snehovej chumelici v poľskom Chorzówe, kde výber SR triumfoval 1:0 a zaistil si letenky do JAR.

Tridsaťtriročný stopér moskovského Lokomotivu verí skúsenostiam slovenského A-mužstva: "Treba sa už pozerať na pondelok a dať si pozor, pretože Luxemburčania sa budú chcieť vytiahnuť. Bude náročnejšie ísť do zápasu s čistou hlavou a psychicky sa naladiť, ale každý v kabíne už toho odohral dostatok."

Predpokladané zostavy:
Luxembursko: Joubert - Delgado, Malget, Chanot, Gerson, Jans - Bensi, Mutsch, Payal, C. Martins - Joachim
Slovensko: Kozáčik - Hubočan, Škrtel, Ďurica, Gyömbér - Kucka - Mak, Hamšík, Duda, Weiss - M. Ďuriš


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies