Muží pod vedením bývalého ministra obsadili budovu v Bratislave

NETKY.SK • 5 Máj 2011, 07:12 • 2 min
Muží pod vedením bývalého ministra obsadili budovu v Bratislave

Muží pod vedením bývalého ministra obsadili budovu v Bratislave

slovakia

left justify in out

img

Viacerí zamestnanci a  spolumajitelia sa nedostali do budovy Barbakan na Michalskej 25 v Bratislave. Peter Kurhajec, ktorý je podľa svojich slov väčšinovým vlastníkom objektu, dnes TASR informoval, že budovu v utorok 3. mája protiprávne obsadila skupina mužov pod vedením bývalého ministra vnútra Ľudovíta Hudeka.
      "Hudek je jedným z minoritných spoluvlastníkov budovy," informoval Kurhajec. Štvrtina objektu zase patrí bratislavskej mestskej časti Staré mesto. Jej hovorca Tomáš Halán potvrdil, že starostke Tatiane Rosovej sa podarilo zorganizovať stretnutie všetkých vlastníkov. Výsledok rokovania zatiaľ nie je známy.
      Hudek podľa Kurhajca po odstránení zámku na hlavnom vchode obsadil objekt neznámymi mužmi, zablokoval výťah, zadebnil prístup z vedľajšieho schodiska, čím zamedzil prístup zamestnancom. Dodal, že prevádzku museli prerušiť všetky firmy, ktoré v objekte podnikali. Kurhajec preto podal v utorok na Hudeka trestné oznámenie pre podozrenie z trestného činu neoprávneného zásahu do práva k domu, bytu alebo nebytovému priestoru.  "Predmetné trestné oznámenie prijala polícia dňa 3. mája 2011 a týmto sa zaoberá. Vykonávame všetky potrebné úkony s cieľom náležite rozhodnúť o ďalšom postupe," povedala bratislavská policajná hovorkyňa Petra Hrášková.
      V budove podľa Kurhajca sídli spoločnosť City Pressburg, s.r.o., ktorá má v prenájme celý objekt do roku 2016 a pravidelne uhrádza nájomné spolumajiteľom objektu. Spoločnosť prevádzkuje na prízemí objektu predajňu cukrárenských výrobkov a má vydané právoplatné stavebné povolenie na zmenu využitia účelu objektu. Pripravuje sa v ňom otvorenie staroprešporskej kaviarne, vinotéky a galérie. Na prvom poschodí je v podnájme predajňa orientálnych kobercov.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies