Muhammad Ali dostane Grawemeyerovu cenu

NETKY.SK • 12 August 2015, 10:12 • 2 min
Muhammad Ali dostane Grawemeyerovu cenu

LOUISVILLE - Louisvillská univerzita si v septembri uctí slávneho rodáka, bývalého boxera Muhammada Aliho. Jednej z najväčších postáv amerického športu a histórie boxu vôbec, trojnásobnému profesionálnemu majstrovi sveta v superťažkej hmotnostnej kategórii, udelia Grawemeyer Spirit Award za inšpiratívne činy a úsilie o pozitívne zmeny vo svete.

slovakia

left justify in out

Univerzita potvrdila, že 73-ročný Ali sa 17. septembra zúčastní na slávnostnej ceremónii spolu s manželkou Lonnie. Udeľovanie cien pomenovaných po filantropovi Charlesovi Grawemeyerovi má 30-ročnú tradíciu, doteraz zahŕňalo päť oblastí: komponovanie hudby, vzdelávanie, náboženstvo, psychológiu a myšlienky, ktoré môžu zlepšiť život na Zemi (v roku 1994 bol laureátom bývalý prezident Sovietskeho zväzu Michail Gorbačov). Kategória vyzdvihujúca ducha jednotlivca bude mať svoju premiéru.


Muhammad Ali, pôvodným menom Cassius Clay, je olympijský víťaz z Ríma 1960. Mimoriadne úspešnú kariéru profesionálneho boxera ukončil v roku 1981, angažoval sa v sociálnej sfére. Už dlhší čas sú jeho vystúpenia na verejnosti obmedzené pre boj s Parkinsonovou chorobou.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies