Mubaraka previezli z väzenia do vojenskej nemocnice

NETKY.SK • 22 August 2013, 16:34 • 2 min
Mubaraka previezli z väzenia do vojenskej nemocnice

KÁHIRA - Bývalého egyptského prezidenta Husního Mubaraka prepustili dnes z káhirskej väznice Tora, odkiaľ ho previezli vrtuľníkom do neďalekej vojenskej nemocnice. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

V súlade s nariadením vedenia armády musí 85-ročný Mubarak aj po prepustení z väznice zostať v domácom väzení. Jeho pravidlá sa budú vzťahovať aj na Mubarakov pobyt vo vojenskej nemocnici na južnom predmestí Káhiry Maadí.  

Mubarak musel odstúpiť vo februári 2011 pod tlakom rozsiahlych ľudových protestov. Následne ho obžalovali zo zodpovednosti za zabitie vyše 800 demonštrantov počas vtedajších zrážok, ako aj z korupčných trestných činov.

Vo vyšetrovacej väzbe bol Mubarak od apríla 2011. Tento týždeň však príslušné sudy, riešiace jeho dve súdne kauzy, povolili jeho prepustenie na slobodu, keďže dĺžka väzby pred začiatkom procesu dosiahla zákonom stanovený časový limit.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies