Mualim: Sýria je pripravená bojovať proti terorizmu s akoukoľvek krajinou sveta

NETKY.SK • 21 September 2015, 18:59 • 2 min
Mualim: Sýria je pripravená bojovať proti terorizmu s akoukoľvek krajinou sveta

MOSKVA - Sýria je pripravená spolupracovať s akoukoľvek krajinou sveta, ktorá bude bojovať proti terorizmu nielen slovami, ale aj činmi.

slovakia

left justify in out

Uviedol to dnes sýrsky minister zahraničných vecí Walíd Mualim.

 

"Sme pripravení zosúladiť svoju činnosť s akýmkoľvek štátom, ktorý boj proti terorizmu myslí úprimne," uviedol Mualim, ktorého citovala ruská tlačová agentúra TASS. Na dôkaz úprimnosti úmyslov by sa tieto krajiny podľa šéfa sýrskej diplomacie mali vyvarovať poskytovania finančnej a vojenskej pomoci teroristom.

 

Mualim ďalej uviedol, že medzinárodné spoločenstvo okrem vyhlásení svojich zámerov zatiaľ nespravilo nič. "Splnili susediace krajiny rezolúciu Bezpečnostnej rady OSN o boji proti terorizmu? Ani jedna jediná," poznamenal sýrsky minister.

 

Podľa jeho slov nedostatočná spolupráca medzi stranami, ktorých záujmom je porážka teroristov, spôsobila situáciu, v ktorej sa americké letecké útoky na pozície militantov ukázali ako neúčinné. "Spojené štáty sa neustále zaoberajú náletmi, ale nikdy neinformujú o výsledkoch," tvrdí podľa TASS-u Mualim.

Politik sa tiež domnieva, že účinnosť amerických operácií by sa zvýšila, ak by ich USA zosúladili so sýrskou armádou. Sýria podľa jeho slov naďalej považuje Rusko za strategického spojenca. "Moskva sa správa v striktnom súlade s medzinárodným právom a rešpektovaním suverenity Sýrie," dodal.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies