MS18: Zostať pri zemi a ešte viac makať na sebe, ponúka recept na medailu Liška

NETKY.SK • 21 Apríl 2017, 15:43 • 2 min
MS18: Zostať pri zemi a ešte viac makať na sebe, ponúka recept na medailu Liška

POPRAD - Dostal sa do tria najlepších slovenských hokejistov na turnaji, vo štvrťfinále ponúkol dve pekné gólové asistencie, aj tak mal na konci slzy v očiach. Útočník Adam Liška bol so 6 bodmi (2+4) najproduktívnejším slovenským hráčom na majstrovstvách sveta do 18 rokov, kde sa domáci hokejisti bili s Rusmi o postup do semifinále a napokon o ich smutnom odchode do kabín rozhodla jedna presná ruská strela v predĺžení.

slovakia

left justify in out

"Pred predĺžením sme si dali jasné pokyny: nezblázniť sa, neprepadávať, nerobiť riskantné prihrávky, aby sa nestalo, že len tak odhodíme puk a venujeme ho Rusom. Ten sa potom v hre štyroch proti štyrom ťažko získava naspäť. Všetko sme to plnili, hrali sme dobre, mali sme to pod kontrolou, až do toho osudného okamihu. Pri ruskom góle Adamovi Žiakovi vypadla z ruky hokejka, čo sa vám niekedy nestane za celý zápas," smutne skonštatoval Adam Liška.

Krídelník prvého slovenského útoku pred prvým gólom posunul puk na hokejku Adama Ružičku, pri druhom zasa po skvelej individuálnej akcii spoza bránky otočkou našiel Miloša Fafráka. "Presne tak som to aj chcel urobiť. Skúšame to už dlhšie a spoluhráči ako Krivošík, Ružička či Fafrák o tom vedia, že ich budem takto hľadať pred bránkou. Miloš tam bol!. Keď sme takto dvaja dohodnutí, môže to vyjsť, keďže súper to nečaká," vysvetlil 17-ročný talent z Bratislavy.

Keď aspoň trochu opadlo počiatočné sklamanie z "rýchlej smrti" v predĺžení, ktorá znamenala aj koniec zverencov Norberta Javorčíka na šampionáte, spomenul pozitívne stránky slovenských vystúpení. Špeciálne vyzdvihol fanúšikov. "Toto bol celkovo jeden najväčších zážitkov v mojej kariére. Zažil som asi najlepšiu partiu v kabíne a výborných divákov. Ľudia v Poprade mi zostanú v pamäti, veľmi si vážim ich podporu. Oni nás povzbudzovali nielen v zápasoch s favoritmi, ale aj s Lotyšmi či proti Švajčiarom boli naším siedmym hráčom a hnali nás vpred," poďakoval sa Liška.

Na otázku, čo treba urobiť, aby sa táto partia hokejistov okolo kapitána Martina Fehérváryho v budúcnosti dostala aj do bojov o medaily, Liška odpovedal. "Zostať nohami na zemi a ešte viac ´makať´ na sebe. Verím, že máme pred sebou ešte jeden-dva šampionáty, kde spravíme úspech a tú medailu získame."
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies