MS17: Reakcie hráčov Slovenska po rozlúčke so šampionátom

NETKY.SK • 16 Máj 2017, 15:38 • 2 min
MS17: Reakcie hráčov Slovenska po rozlúčke so šampionátom

Kolín - Slovenskí hokejisti sa so svetovým šampionátom rozlúčili prehrou 2:4 so Švédskom. Švédi mali veľkú prevahu najmä v prvej polovici zápasu, Slováci však podali húževnatý výkon a proti favoritovi dosiahli prijateľný výsledok. O slovenské góly sa postarali Tomáš Matoušek a Andrej Kudrna. Zverenci trénera Zdena Cígera napokon na šampionáte v Kolíne obsadili konečnú 14. priečku, čím prekonali najhoršie umiestnenie (13.) slovenského tímu v histórii.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Za troch najlepších Slovákov na turnaji vyhlásili brankára Júliusa Hudáčka, obrancu Petra Čerešňáka a útočníka Michela Miklíka. Za najlepších hráčov stretnutia vyhlásili Tomáša Matouška a Dennisa Everberga.

 

Švédi poskočili na 2. miesto tabuľky, no ich konečné postavenie určí až zápas Rusko - USA.

 

Libor Hudáček, útočník SR: "Dnes nešlo v podstate už o nič, iba o to, aby sme sa na Slovensku ukázali, že vieme hrať hokej. Dnes sa nám to myslím podarilo, ale škoda, že až dnes. Všetci v kabíne vieme, čo sme robili zle a čo treba zmeniť. Je to poučenie nie len pre tím, ale pre celú organizáciu, zväz, možno štát a všetkých ľudí, ktorí sa na Slovensku majú strať o hokej."

 

Július Hudáček, brankár SR: "Tréner chcel nejakú zmenu a my sme hrali dovtedy dobre. Škoda, na začiatku tretiny sme mali presilovku 5 na 3 a nedali sme gól. Hneď po tom, ako sme znížil na 1:2, sme dostali nešťastný gól z buly. Tréner chcel nejaký nový impulz, Jaro chytal vynikajúco, takže si myslím, že to bola dobrá voľba. Bol to pre nás veľmi ťažký turnaj, dobrá skúsenosť do budúcna a dúfam, že to bude taký impulz pre všetkých hráčov, aby sme sa dostali na ten level, ktorý tu ukázali iné mužstvá. Pevne verím, že ďalší šampionát bude od nás oveľa lepší. To 14. miesto je veľmi zlé, dúfam, že to nie je reálny obraz. Ale teraz treba poupratovať v tom našom systéme a nastaviť veľa vecí inak. No to je otázka na iných ľudí."

 

Tomáš Matoušek, útočník a strelec prvého gólu SR: "Už ráno som si povedal, že to bol môj sen dostať sa sem a podľa toho som k tomu aj pristupoval. Snažil som sa o to stále, ale bohužiaľ to nevyšlo. Dnes som si to užil, hralo sa mi fajn, bol to dobrý zápas, Švédi boli výborný súper. Vážim si, že som bol najlepší hráč a potešilo ma, že mi tam padol gól."

 

Vladimír Dravecký, útočník a kapitán SR: "Prehrali sme, ale počas celého zápasu sme mali šance. Henrik je však výborný brankár, škoda, že sme to nepremenili, mohol byť iný výsledok. Do každého zápasu ideme s cieľom zahrať čo najlepšie, aj dnes sme do toho išli naplno. Je to neúspech, sklamanie, nepostúpili sme do play off, treba to podrobne rozobrať a poučiť sa z toho. Určite sme mali na viac, prvé štyri zápasy sme mali zahrať rozhodne lepšie, to bol rozhodujúci faktor."

 

Jaroslav Janus, brankár SR: "Som rád, že sme to dnes takto dobojovali. Škoda, že to bol posledný zápas a už o nič nešlo. Chceli sme ukázať, že vieme hrať hokej a urobiť sebe i ľuďom radosť. Myslím si, že s takýmto výsledkom môžeme byť spokojní, no celkovo so šampionátom nie. Báli sme sa hrať proti Talianom, proti Dánom, neviem, čo nám zväzovalo ruky. Mrzí ma to, že sme sa takto odvďačili fanúšikom, že museli čakať na posledný zápas Dánov. Je to smutné."

 

traja najlepší hráči SR na turnaji:

Július Hudáček, Peter Čerešňák, Michel Miklík

 

tabuľka A skupiny:

1. Rusko 6 5 1 0 0 32:5 17*

2. Švédsko 7 5 0 1 1 29:13 16*

3. USA 6 5 0 0 1 26:11 15*

4. Lotyšsko 6 3 0 0 3 11:14 9

-------------------------------

5. Nemecko 6 2 1 1 2 16:20 9

6. Dánsko 7 1 2 0 4 13:22 7

7. SLOVENSKO 7 0 1 2 4 12:28 4

8. Taliansko 7 0 0 1 6 6:32 1**

 

* - istý postup do štvrťfinále

** - istý zostup

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies