MS17: Podľa Čerešňáka by Slovensku mohli silní súperi vyhovovať viac

NETKY.SK • 12 Máj 2017, 10:17 • 2 min
MS17: Podľa Čerešňáka by Slovensku mohli silní súperi vyhovovať viac

Kolín - Jedným z príjemných prekvapení v slovenskom tíme na hokejových MS je obranca Peter Čerešňák. Pri svojej druhej účasti na MS zaujal nielen víťazným gólom proti Taliansku, ale aj výkonmi v ďalších zápasoch. Dobre stavaný obranca netají nádej v účasť vo štvrťfinále, ale na situáciu sa pozerá reálne a sleduje aj výsledky tímov na spodku tabuľky kolínskej A-skupiny.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Slovenskí hokejisti hovorili pred šampionátom o ambícii prebojovať sa do štvrťfinále. Na to potrebujú umiestnenie v hornej polovici osemčlennej tabuľky, no tento cieľ sa im po štyroch zápasoch vzďaľuje. Na postupovú priečku strácajú tri body, navyše ich čakajú tri zápasy s favoritmi turnaja. Myslieť však musia nielen na postupové možnosti, ale aj na záchranu v elitnej kategórii. Na zostupovú priečku majú zatiaľ trojbodový náskok.

 

"Pozeráme sa na to, kto je v tabuľke pred nami, ale aj za nami. Nikto z nás sa nechce dočkať vypadnutia. V prvom rade myslíme na postup zo skupiny, ale zároveň aj na záchranu," uviedol Peter Čerešňák.

 

Slovákov čakajú ešte zápasy so silnými výbermi Ruska, USA a Švédska, proti ktorým chcú bodovať a potvrdiť, že pozícia, keď "môžu", im vyhovuje viac, než keď "musia." "Nemáme tu extra špílmachrov, ktorí by vodili súpera z jedného konca na druhý. Je preto možné, že nám budú tie zápasy viac vyhovovať. Opäť však bude dôležitá predovšetkým disciplína a defenzíva a aby sme hru radšej veľmi neotvárali," poznamenal Čerešňák.

 

Jeho tím síce v riadnom hracom čase prehral iba jeden zápas, no z 12 možných bodov získal iba 4. Aj preto sa vidina štvrťfinále vzďaľuje. "Snažili sme sa získať čo najviac bodov. V zápasoch sme mali dobré momenty, ale aj slabšie. Teraz nám neostáva nič iné, iba pozbierať body proti silnejším tímom," uviedol Čerešňák. Prísľubom pred zápasmi s hokejovými mocnosťami je stredajší výkon proti Nemecku. Slovenskí hokejisti síce nezvíťazili, ale nadviazali na vydarenú tretiu tretinu zápasu s Dánskom, pred ktorou došlo na ostré slová. Tím vtedy burcoval najmä brankár Július Hudáček.

 

"Máme v tíme niekoľko lídrov, ktorí si v kľúčových momentoch berú slovo. Aj Julo poukázal na chyby v čase, keď bolo treba zvýšiť hlas. Pomenoval veci, ktorým sa musíme vyhnúť, aby sme boli úspešní. V tretej tretine zápasu s Dánskom sa to podarilo a potom sme to preniesli aj na Nemecko," konštatoval Čerešňák.

 

Pre trenčianskeho odchovanca je súčasný šampionát druhým v kariére. Po tom, čo bol v Minsku v roku 2014 v pozícii nováčika, patrí v Kolíne k lídrom slovenskej defenzívy. Na doteraz jedinom víťazstve SR sa podieľal víťazným gólom, k tomu pridal aj dve asistencie a spoločne so Švédom Victorom Hedmanom je s tromi bodmi na priebežnej piatej priečke bodovania obrancov.

 

"Mám 24 rokov, takže už nie som vnímaný ako úplne mladý a nie som ani najmladší člen tímu. Ja sa stále snažím hrať ako najlepšie viem a pomôcť tímu. Každý hráč má možnosť posunúť sa na MS ďalej. Je to o tom, ako sa hráčovi alebo tímu turnaj vydarí a v akej bude forme," dodal Čerešňák.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies